Kocasinandan esnafa ruhsat uyarısı

Kocasinandan esnafa ruhsat uyarısı


KAYSERİ (A.A) - Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, iş yerlerini hafta sonu açacak esnafa tatil ruhsatı almaları uyarısında bulundu.
     Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, ruhsatın esnaf ve vatandaşın hakkını koruyan garanti belgesi niteliğinde olduğunu ifade etti.
     Belediyenin, esnaf ve vatandaşın hakkını adaletli şekilde koruması için ruhsatın önem taşıdığına dikkati çeken Yıldız, kanunların belediyelere yüklediği görev, sorumluluk ve yetkiler çerçevesinde tarafların hukukunu koruyacak denetim yaptıklarını belirtti.
     Her zaman esnafın lehine projeler geliştirdiklerini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:
     Esnafın haksız rekabetten korunmasını istiyoruz ancak kalitenin artırılması, vatandaşın hakkının korunması bizim için öncelikli iştir. Ruhsat da bu noktada taraflar için kritik bir öneme sahiptir. Tabi ki, hafta sonunda çalışmak zorunda olan işletmeler var. Kanun bu işletmelerin sahibi ve çalışanlarının da haftada bir dinlenmesini istiyor. Bu nedenle ruhsat almaları gerekiyor. Hafta Tatil Ruhsatı olmayan esnaf, denetimler sonucunda yasal sorumlulukları üstlenmek durumunda kalacak. Mağdur olmaması için ruhsatı olmayan ya da belgeleri eksik olan esnaftan en kısa zamanda bu belgeyi almasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kocasinandan esnafa ruhsat uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER