Kocasinan bahara hazır

Kocasinan bahara hazır


KAYSERİ (A.A) - Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, bahar hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.
     Yıldız, yeşil alan miktarını ve ağaç sayısını artırabilmek için 2013 yılını yoğun bir çalışma temposuyla değerlendireceklerini belirtti.
     Kentteki hayatı kolaylaştırmak ve yaşanabilir bir şehir sunmak için yoğun şekilde çalıştıklarını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:
     Şehirlerin yeşil alan ve ağaca ihtiyaç duyduklarını biliyoruz. Ağaç, şehirleri şehir yapan etkenlerin en başında yer almaktadır. Şehrin havasını temizleyen, insanların rahat nefes alabilmelerini sağlayan ağacın dikimine ve bakımına önem veriyoruz. Uygun olan her alana ağaç dikip yeşillendiriyoruz.
     Kayseride yeşil alan miktarını dünya standartlarına taşıdıklarına dikkat çeken Yıldız, şöyle devam etti:
     Havaların uygun olduğu zamanlarda 4 bin civarında akçaağaç, çınar, top akasya, dişbudak, ıhlamur, süs eriği diktik. Diktiğimiz ağacın her ihtiyacını karşılıyor, özenle bakımını yapıyoruz. Bugün baharın başlangıcı kabul edilen Nevruz. Bu baharda 30 bin fidan daha dikeceğiz. Bunun yanında 30 bin kadar menekşe ve karanfil gibi çiçeği, parklara ve refüjlere dikeceğiz. Daha yeşil bir Kayseri, daha yeşil bir Kocasinan için elimizden geleni yapıyoruz. Mevcut ağaçların ve dikilen fidanlarımızın korunmasında vatandaşlarımızın yardımcı olmalarını istiyoruz.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kocasinan bahara hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER