Kocasinan Belediyesinin dağıttığı domates fideleri

Kocasinan Belediyesinin dağıttığı domates fideleri


KAYSERİ (A.A) - Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, organik üretimi ve tüketimi desteklemek amacıyla dağıttıkları fidelerde kiloluk domatesler yetiştiğini söyledi.
     Yıldız, yaptığı açıklamada, organik üretim ve tüketimin sağlıklı toplumun oluşmasında en önemli etkenlerden biri olduğunu vurguladı.
     Her yıl vatandaşlara organik domates fidesi dağıttıklarını ifade eden Yıldız, Vitamin ve mineral açısından çok değerli, bağışıklık sistemini de güçlendiren domatesi sembol seçerek Nisan ayında Karahıdır cinsi yerli organik fide dağıtmıştık. Fideleri yetiştiren vatandaşlarımız kiloluk, lezzetli, hoş kokulu domatesleri bize de gönderiyor. Yaklaşık 1 kiloluk domates hem bizi de hem de vatandaşımızı çok memnun ediyor. Kiloluk domateslerimiz adeta ele avuca sığmıyor. Kısmet olursa gelecek yıl da bu tür sağlıklı ve organik ürün yetiştirme teşviklerine devam edeceğiz dedi.
     Kocasinan Belediyesinin dağıttığı fidelerden alarak bağ ve bahçelerinde yetiştiren vatandaşlar, 1 kiloyu da aşan büyüklükte çok güzel domatesler yetiştirdik. Maşallah o kadar verimli ve bereketli oldu ki ele avuca sığmıyor. Kocasinan Belediyesine teşekkür ediyoruz. Gelecek yıl da organik ürün fidesi dağıtmasını bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kocasinan Belediyesinin dağıttığı domates fideleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER