Kocasinan Belediyesinin geri dönüşüm çalışmaları

Kocasinan Belediyesinin geri dönüşüm çalışmaları


KAYSERİ (A.A) - Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, kağıt, metal, cam ve plastik gibi geri dönüştürülebilir atıkları toplayarak tasarruf sağladıklarını söyledi.
     Bekir Yıldız, yaptığı açıklamada, geri dönüştürülebilir atık toplama ekiplerinin, yaklaşık 50 bin konut ile geri dönüşüm kumbarası, market, iş yeri gibi 500 atık üretim noktasından kağıt, metal, cam ve plastik gibi ekonomik değeri olan atıkları topladıklarını söyledi.
     Geçen 9 aylık sürede toplanan 2 bin 250 ton atığın yüzde 70inin kağıt, yüzde 15inin plastik, yüzde 15inin camdan oluştuğuna dikkati çeken Yıldız, şunları kaydetti:
     Gelecek nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakabilmek için geri dönüştürülebilir atıkların ekonomiye yeniden kazandırılması çok önemlidir. Kayseri, geri dönüşüm konusunda her geçen gün daha da bilinçleniyor. 2 bin 250 ton geri dönüştürülebilir atık yeniden ekonomiye ve çevreye yararlı hale getirilirken 30 bin ağaç yok olmaktan kurtuldu. 15 bin ton su, 18 milyon kilovatsaat elektrik tasarruf edildi. Hava kirliğinde yüzde 20, su kirliliğinde yüzde 50 tasarruf sağlandı. En basit hesapla bu tasarruf kalemlerinin toplamı 2 milyon lirayı buluyor. Bu sadece bizim 9 ayda sağladığımız kazanç. Bu olayı bütün Türkiyeye yayarsak çok güzel sonuçlara ulaşabiliriz.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kocasinan Belediyesinin geri dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER