Konyada 13 yaşındaki kayıp kızın cesedinin

Konyada 13 yaşındaki kayıp kızın cesedinin bulunması -Akşehir ilçesinde yaklaşık 2,5 ay önce cesedi bulunan 13 yaşındaki ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Hatice Çiftçinin gözü yaşlı annesi, kızının katilinin bulunmasını istiyor -Anne P


KONYA (A.A) - Konyanın Akşehir ilçesinde yaklaşık 2,5 ay önce cesedi bulunan 13 yaşındaki ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Hatice Çiftçinin gözü yaşlı annesi, kızının katilinin bulunmasını istiyor.
     Anne Pakize Çiftçi, evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının katilinin aradan geçen 74 güne rağmen hala tespit edilemediğini söyledi.
     Katilden hiçbir iz bulunamadığını ifade eden Çiftçi, Bizim hiçbir düşmanımız yok. Çocuğumun kimseye hiç bir kötülük yaptığını zannetmiyorum. Tek istediğim; sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuya el atması. Biraz kriminal işlemleri hızlandırsak. Bize bu konuda yardım edin ne olur. Benim çocuğumdan sonra Amerikalı kadın kayboluyor, cesedi de çok çabuk bulunuyor. Katili de çok çabuk bulunuyor. Neden benim kızımınki hala bulunmuyor diye konuştu.
     Eline aldığı küçük kızının resmini öpüp okşayan Çiftçi, Dayanamıyorum be çocuğum. Seni çok özledim annem. Ben kızımın saçlarını okşamaya kıyamadım, canını aldılar. Benim dünya güzelim diyerek gözyaşı döktü.
    
     -Tek istediğim; katili bulunsun-
    
     Çiftçi, tek isteğinin katil veya katillerinin bulunması olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Dün kızımın mezarına gittim. Çocuğuma hiçbir şey söyleyemedim. Elimden hiçbir şey gelmediği için orada saatlerce oturdum. Konuştum ama diyemedim; çocuğum katilin bulundu diye. Ne olur Allah rızası için biraz yardımcı olun. Artık evladım yok, gelmeyecek biliyorum. Canım acıyor. Pırıl pırıl bir evladı toprağa veriyorum ve katili elini kolunu sallaya sallaya ortalıkta geziyor. Kimse katilin, başka birinin daha canını yakmayacağına garanti veremez ki... Tek istediğim; katili bulunsun.
     Küçük kızları Gizemin (10) de ablasının ölümünden çok etkilendiğini dile getiren Çiftçi, Gizem en son rüyasında ablası ile parkta olduğunu görmüş. Ona abla sen ölmedin mi- diye sormuş. Ablası da hayır niye öleyim, ölmedim diye onu kucaklamış. Hem ağladı hem bana anlattı. Çocuklarım ikiz gibiydiler. Hatice hep kardeşini kollardı. Gizem, şimdi beni kim kollayacak diye ağlıyor. Elimden hiçbir şey gelmiyor ifadelerini kullandı.
     Akşehirde özel ders aldığı etüt merkezinden çıkan Hatice Çiftçiden uzun süre haber alamayan ailesi, durumu güvenlik güçlerine bildirmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda 25 Aralık 2012de Atakent beldesi Akyer Mevkisinde cesedi bulunan Çiftçinin boğularak öldürüldüğü belirlenmişti.
    
     Muhabir: Bayram Uygun / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyada 13 yaşındaki kayıp kızın cesedinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER