Konyadaki hastanelerde verimlik ve kalite artışı

Konyadaki hastanelerde verimlik ve kalite artışı


KONYA (A.A) - Konyada kamu hastaneleri birliğine geçiş dönemi ile birlikte verimliliğin önemli ölçüde arttığı bildirildi.
     Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, sona eren mali hizmetler çalıştayı nedeniyle geldiği Beyşehir ilçesinde, gazetecilerle sohbet etti.
     Bekerecioğlu, sağlıkta yeniden yapılanma sürecinin başlamasının ardından yaklaşık 6 aylık bir süre geçtiğini belirterek, "Bu 6 aylık sürede geriye dönüp baktığımızda ilk 100 gündeki hareketlilik, canlılık giderek artıyor, devam ediyor" dedi.
     Yeni süreçte hastanelerde gerek yapılan ameliyat sayıları, gerek hasta sayıları, gerekse yatak doluluk oranları ve polikliniklerde verilen hizmet sayılarının artış gösterdiğini belirten Bekerecioğlu, şunları kaydetti:
     "Hekim sayımızda kısmi bir azalma yaşamakla beraber, bu tabi Türkiyenin sorunu, sadece bizimle ilgili değil, genel olarak inanılmaz bir artış var; en düşük artış oranları yüzde 20-30 civarlarında hastanelerimizde. Bu oranın yüzde 50ye kadar arttığı hastanelerimiz var. Bu şu demek; ne oldu da değişti Bir sefer anlayış değişti. Verimli kullanma esasına göre çalışmaya başladık. Nasıl verimli kullanıyoruz- Zamanı, mekanı ve insanları verimli kullanma esası... Bizim sloganımız buydu, böyle yola çıktık.
     Giderleri azaltmaya çalıştık, eskiden 2-3 kişinin yaptığı işi, baktık ki bir kişi rahatlıkla yapabilecek; personeli nerede daha verimli ve nerede daha bu işyi uygun yapacaksa orada kullanmaya çalışıyoruz. Bu, otomatikman bir hareketliliği getirdi. Şu anda hastanelerimizde geriye gidiş yok, tamamen en düşüğü yüzde 20 civarında olan bir verimlilik artışı, gelir artışı var. Bu tabii, gelirin artışı, herkesi memnun ediyor. Hastalara hizmet olarak geriye dönüyor, kalite olarak geriye dönüyor."
    
     Muhabir: Abdulhamit Yaşar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyadaki hastanelerde verimlik ve kalite artışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER