Konyadaki yanmış kadın cesedi davası

Konyadaki yanmış kadın cesedi davası -Kemerle boğdukları kadını benzinle yaktıkları öne sürülen iki sanık hakkında, tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi


KONYA (A.A) - Konyada kemerle boğdukları kadını benzinle yaktıkları iddia edilen iki sanık hakkında da tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.
     Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Fatma Yazanı (37) öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan Ramazan A. (37) ve Halil T. (32) ile avukatları katıldı.
     Sanıklar hakkında mütalaası istenen Cumhuriyet Savcısı, suç tarihi ve öncesi samimi arkadaş olan sanıklardan Ramazan Anın maktul Fatma Yazan ile yaşadığını söyledi. Bu dönemde sanıkların, Fatma Yazanın başka bir kişiden olma yaşı küçük kızıyla ilişkiye girdiğini ve bu durumun da olaydan sonra dava konusu olduğunu belirten savcı, Suç tarihi öncesi sanık Ramazan A, başka arkadaşlarıyla da ilişkiye girdiği gerekçesiyle Fatma Yazan ile kavga ederek araları açılmıştır dedi.
     Sanıkların, durum adliyeye intikal edince yaşı küçük kızla ilişkiye girmelerinin yargıya taşınacağı ve ceza alacakları düşüncesiyle korktuklarını ifade eden savcı, bu nedenle öldürülmesine karar verilen Fatma Yazanın olay yerine bir araçla götürüldüğünü söyledi.
     Annesinin kaybolduğu yönünde polise başvurmasını önlemek için Halil Tnin Fatma Yazanın kızını arayarak annesinin yanında olduğunu söylediğini dile getiren savcı, Olay yerinde Yazan ile ilişkiye girildikten sonra genç kadın boğazına baskı oluşturularak öldürülmüştür. Öldürüldükten sonra cesedi ortadan kaldırmak için de benzinle yakılmıştır. Yapılan çalışmalar ve parmak izi yardımıyla kadının kimliğine ulaşılmıştır diye konuştu.
     Sanıkların tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.
     Duruşma, sanık avukatlarının esas hakkında savunma hazırlamaları için ertelendi.
    
     -Kimlik bilgilerine ulaşmak için cesede makyaj yapılmıştı-
    
     Merkez Selçuklu ilçesine bağlı Ardıçlı köyü yakınlarındaki dağlık alanda 26 Aralık 2010da vücudunun tamamı yanmış bir kadın cesedinin bulunması üzerine başlatılan soruşturmada, genç kadının kimlik bilgilerine ulaşmak için yanmış cesedin başına peruk takıp makyaj yapılarak vesikalık fotoğrafı çekilmişti.
     Kocasından 2008de boşanmaya karar verdikten sonra evden ayrılan ve kayıp müracaatı yapıldıktan 4 ay sonra bulunan Fatma Yazanın vesikalık fotoğrafıyla, bilgisayarda yapılan çalışmayla elde edilen fotoğrafın birbirine benzediği fark edilmiş, başlatılan çalışmada genç kadınla en son görüşen Ramazan A. ile Halil T. yakalanmıştı.
     (BO-MAT-SFD)
<< Önceki Haber Konyadaki yanmış kadın cesedi davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER