Konya Barosunun 100. yılı

Konya Barosunun 100. yılı


KONYA (A.A) - Konya Barosu, kuruluşunun 100. yılı nedeniyle yemek düzenledi.
     Dedeman Otelde düzenlenen yemekte konuşan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vedat Ahsen Coşar, 100 yılın insan hayatı için önemli olduğu kadar kurumlar için de önemli bir süre olduğunu belirtti.
     Göreve geldiklerinden bugüne kadar, barolar arasında ayrım yapmadan hepsine destek olduklarını anlatan Coşar, Baromuzun 100. yaş gününü kutluyorum ve nice yüzyıllar diliyorum dedi.
     Konya Barosu Başkanı Fevzi Kayacan ise baronun tarihi hakkında bilgi verdi.
     Güçlü uygarlıkların, adaletli bir toplum düzeniyle kurulduğunu ifade eden Kayacan, Kurulan uygarlıkların zayıflaması söz konusu olmuşsa adalet sistemi zayıflamaya başlamıştır. Adalet herkes için ekmek, su, hava gibi vazgeçilmez bir ihtiyaçtır dedi.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de baronun 100 yaşında olmasının çok farklı duyguları çağrıştırdığını dile getirdi.
     Konyanın sosyal genetiğinde, adalet ve hukuk olduğunu kaydeden Akyürek, Konya tarihte bilinen en eski kent yaşamına ev sahipliği yapmış bölgelerden birisidir. Baromuz, kuruluşundan bugüne kadar önemli misyonlar üstlenmiştir. Baromuza, ülkeye ve Konyaya katkılarından dolayı teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Program, plaket takdimi ve pasta kesimiyle sona erdi.
     Programa, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, TBB Yönetim Kurulu üyeleri, Konya milletvekilleri ve çok sayıda avukat katıldı.
    
     Yayıncı : Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya Barosunun 100. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER