Konya Büyükşehir Belediyesi sosyal kartı dünyaya

Konya Büyükşehir Belediyesi sosyal kartı dünyaya model olarak sundu


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Fakirlikle Mücadele Eden Şehirler Birliğinin (WACAP) davetlisi olarak katıldığı toplantıda, sosyal kartı dünyaya model olarak sundu.
     Konya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler himayesinde İrlandanın başkenti Dublin Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantılara, 15 ülkeden 100 şehrin belediye başkanlarıyla yöneticileri katıldı.
     Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, toplantıda yaptığı konuşmada, belediyenin ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yürüttüğü ve dünyaya model olarak sunduğu sosyal kart uygulamasını anlattı.
     Küçüktığlı, fakirliği önlemek için şehirlerin önemli sorumlulukları olduğunu belirterek, her yıl 3 bin aileye verilen sosyal kartın insan onurunu rencide etmediğini ifade etti.
     Diğer ülkelerin belediye başkanları ve yöneticileriyle ikili temaslar da gerçekleştiren Konya heyeti, 2015teki Fakirlikle Mücadele Eden Şehirler Toplantısının Konyada yapılması için girişimlerde bulundu.
     Toplantıların ardından BM yetkilileri tarafından Konya Büyükşehir Belediyesine plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konya Büyükşehir Belediyesi sosyal kartı dünyaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER