Konya Şeker 8,5 milyon fidanı toprakla

Konya Şeker 8,5 milyon fidanı toprakla buluşturdu -Konya Şeker Genel Müdürü Erence: -Ağaçlandırma projesinin başlangıcında Konya nüfusu kadar fidan hedefiyle yola çıkan Konya Şeker, bu hedefini Türkiye nüfusu kadar fidana dönüş


KONYA (A.A) - Konya Şeker A.Ş Genel Müdürü Yavuz Erence, 2003 yılında Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konukun başlattığı ağaçlandırma projesi kapsamında 2012 sonu itibariyle 8,5 milyon fidanı Konya topraklarıyla buluşturduklarını söyledi.
     Erence, Kaşınhanı beldesinde gerçekleştirilen fidan dikme programında yaptığı konuşmada, ağaçlandırma projesinin başlangıcında Konya nüfusu kadar fidan hedeflerini Türkiye nüfusu kadar fidana dönüştürdüklerini ifade etti.
     Toprakla buluşturulan fidan sayısının Konya nüfusunu 4e katladığını belirten Erence, projeye Çumra Şeker Kampüsünde Fidan Üretim Merkezini kurarak başladıklarını dile getirdi.
     Fidanların tamamına yakınını bu merkezden karşıladıklarını belirten Erence, şunları kaydetti:
     Konya merkez başta olmak üzere Altınekin, Beyşehir, Cihanbeyli, Çumra, Kulu ve Seydişehir bölgelerinde, sağlı sollu 4 bin 110 kilometrelik yol güzergahı ağaçlandırılmıştır. Bu bölgelerimize dikilen ağaç sayısı 3 milyon 979 bin 100e ulaşmıştır. Bu süre içerisinde 68 ayrı bölgede 7 bin 620 dekarlık alanda toplu ormanlıklar da oluşturulmuş ve bu alanlara 3 milyon 695 bin 400 adet fidan dikilmiştir. Konya Şekerin oluşturduğu ormanlıklara 500 bin adet meşe palamudu atılmıştır. Çiftçilerimize 325 bin adet meyve fidanı dağıtılmıştır.
     Ağaçlandırma çalışmalarını, 7 ayrı bölgede 310 fidan dikim ve bakım işçisi, 35 ziraat mühendisi ve 33 adet sulama arazözü ile gerçekleştirdiklerini anlatan Erence, Ormanlık alanlarımıza ve yol güzergahlarına genellikle akasya, dişbudak, akçaağaç, çınar, meşe, ceviz, badem gibi fidanlar dikilmektedir. Ağaçlandırma çalışmaları, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konukun gösterdiği Türkiye nüfusu kadar fidan hedefine ulaşıncaya kadar sürecektir diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya Şeker 8,5 milyon fidanı toprakla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER