Konya Tarım ve Hayvancılık Fuarlarına doğru

Konya Tarım ve Hayvancılık Fuarlarına doğru -Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarlarına 13-16 Mart tarihleri arasında 250 bin ziyaretçi bekleniyor -TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Ersözlü: Fuarda, 28 ülkeden bin 50


KONYA (A.A) - TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezinde 13-16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Konya 11. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı ile Hayvancılık Ekipmanları ve Süt Endüstrisi Fuarına 250 bin ziyaretçi bekleniyor.
     TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Konya 11. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarının geçen yıla göre yüzde 20lik büyümeyle kapılarını ziyaretçilere açacağını söyledi.
     Konya Hayvancılık Fuarına bu yıl ilk kez Tarım Fuarı ile eş zamanlı ev sahipliği yapıyoruz diyen Ersözlü, sektöre ve Konyaya yeni bir fuar kazandırmanın mutluluğunu taşıdıklarını dile getirdi.
     Fuarın, geçen yıl 30 ülkeden 590 firma ve firma temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Ersözlü, Fuarda, 28 ülkeden bin 500 marka, 600 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla, 37 ülke ve 75 ilden 250 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapacağız dedi.
     Yurt içi ve yurt dışından gelecek yüz binlerce ziyaretçiyi Konyada TÜYAP çatısı altında buluşturacaklarını belirten Ersözlü, TÜYAP Konya, ülkemizin tarım başkenti, buğday ambarı ve Anadolunun üretim üssünde, Türk tarım sektörünün gururu ve en verimli buluşması olan Konya Tarım Hayvancılık Fuarları ile sektörün gövde gösterisine ev sahipliği yapacak diye konuştu.
    
     -Basın açılışı 12 Mart Salı günü yapılacak-
    
     Ersözlü, Tarım ve Hayvancılık Fuarlarının VIP ve basın açılışının 12 Mart Salı günü protokol üyeleri, özel davetliler, basın mensupları ve yabancı heyetlerin katılımıyla gerçekleştirileceğini bildirdi.
     Açılış töreninin ardından fuarların 13-16 Mart tarihleri arasında genel ziyaretçilere açık olacağını vurgulayan Ersözlü, Fuara girişler ücretsiz olacak. Tarım ve Hayvancılık Fuarları 13, 14 ve 15 Mart tarihlerinde 09.30-18.00, 16 Martta ise 09.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek ifadelerini kullandı.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar ise fuarların, sektöre çok büyük katkı sağlayacağını söyledi.
     Konyanın tarımın merkezi, tahılın ve aynı zamanda proteinin de ambarı olduğunu dile getiren Baydar, Fuar, bu bölgenin ihtiyacına, ülkenin tarım gerçeklerine ve etrafında etkileşim halinde olduğu ülkelere de cevap verebilecek nitelikte bir organizasyon diye konuştu.
     Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Tekbaş da fuarı gezen ziyaretçilerin, Türk tarım makineleri sanayisinin ulaştığı seviyeyi görme fırsatı bulacaklarını aktardı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konya Tarım ve Hayvancılık Fuarlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER