Konyalı Bengal kaplanı Teacher, 4+4+4 yaptı

Konyalı Bengal kaplanı Teacher, 4+4+4 yaptı -Konyada dünyaya gelen ve annelerinin strese girip yavrularını reddetme riskinden dolayı, et yemeye başlayıncaya kadar kimseye gösterilmeyen dördüz yavru Bengal kaplanları, özel bakım


KONYA (A.A) - İbrahim Yozoğlu - Konyada dünyaya gelen ve annelerinin strese girip yavrularını reddetme riskinden dolayı, et yemeye başlayıncaya kadar kimseye gösterilmeyen dördüz yavru Bengal kaplanları, özel bakım odalarından ilk kez bahçeye çıkarıldı.
     Üç ay önce dünyaya gelen ve Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi görevlilerince adeta bebek gibi bakılan yavru kaplanlar, hayvanat bahçesine gelenlerin ilgi odağı haline geldi.
     Beslenme ve temizliğine doğdukları ilk günden beri itina gösterilen dördüzler, özel bakım odalarından ilk kez bahçeye çıkmanın keyfini doyasıya yaşadı.
     Dördüz Bengal kaplanlarını ilk kez görüntüleyen AA kameralarına açıklamalarda bulunan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Ali Can, Bengal kaplanları ve yavrularının hayvanat bahçesinin gözdesi haline geldiğini söyledi.
     Kaplanların beslenme şekillerini yakından takip ettiklerini dile getiren Can, Kaplanlarımızı çok güzel bir şekilde besliyoruz. Yavru kaplanlar, günlük ortalama 10-12 kilo et yemektedir. Verdiğimiz ete çeşitli mineral ve vitamin takviyesi de yapıyoruz dedi.
     Dördüz yavruların ve Teacher ismini verdikleri anne kaplanın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Can, şöyle devam etti:
     Kaplanlarımızın bakımlarını veteriner kontrolünde yapıyoruz. Şu anda 3 aylık oldular ve görücüye çıkmaya başladılar. Şimdiye kadar, Teacher doğum stresine girmesin diye içeride özel bir beslemeye tabi tuttuk. Daha önceki yıllarda yavruları dışarı çıkardık, sonra anne kaplan emzirmeyi bıraktı, yavrusunu kabul etmedi. Artık yavru kaplanlarımız büyüdü ve et yemeye başladı.
    
     -Konyaya adapte oldu, 4+4+4 yaptı-
    
     Can, 3. kez dördüz doğuran Teacherın üç kez arka arkaya dördüz doğurmasının, Bengal kaplanları için ender rastlanan bir durum olduğunu vurguladı.
     Kaplanların bakımı için seferber olduklarını ve yaşam koşullarına uygun ortam oluşturduklarını aktaran Can, şunları kaydetti:
     Anne kaplanımız önce ikiz doğurmuştu, sonra da 4+4+4 doğum yaptı. Bengal kaplanlarının 3. kez peş peşe dördüz doğurması çok nadir görülen bir durum. Şu ana kadar Teacherdan 14 yavru aldık. Bu da Bengal kaplanının yurdumuza, Konyaya adapte olduğunu gösterir. Tabii ki bunda bakım şartları da önemlidir. Kaplanlarımızın yaşam koşullarına uygun iklimlendirme yapıyoruz. Bir önceki dördüzlerin bir kısmı kafeste, onların da sağlık durumları iyi. Bu yavrulardan 3 tanesini Kahramanmaraştaki hayvanat bahçesine gönderdik. İçlerinden 5i öldü, 6 tanesi ise halen hayvanat bahçemizde.
     Bu doğumların dünyadaki Bengal kaplanı sayının artmasına da katkı sağladığının altını çizen Can, Dünyada hayvanat bahçelerindeki Bengal kaplanı sayısı, doğadaki Bengal kaplanı sayısından fazla. Bunlar nesli tükenmekte olan hayvanlar. Dolayısıyla hayvanat bahçelerinin böyle bir faydası var. Nesli tükenmekte olan hayvanların üremesini sağlıyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyalı Bengal kaplanı Teacher, 4+4+4 yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER