Konyalı şehit annesi, hüznü ve gururu

Konyalı şehit annesi, hüznü ve gururu bir arada yaşıyor -Geçen yıl Hakkaride şehit düşen Samet Bütünün annesi Fadime Bütün, Anneler Gününü gözü yaşlı geçiriyor -Fadime Bütün: "Bu Anneler Gününde, Sametim aramadı ama çevremizdeki


KONYA (A.A) - Abdullah Doğan - Geçen yıl Hakkari Yüksekovada 23 yaşında şehit olan Ulaştırma Er Samet Bütünün annesi Fadime Bütün, Anneler Gününde hüznü ve gururu bir arada yaşıyor.
     Konyaşehit annesi Fadime Bütün (52), AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit oğlu Sametin ailesi ve çevresi tarafından çok sevilen bir kişi olduğunu söyledi.
     Şehit oğlunun yokluğuna alışamadığını belirten Bütün, oğlu Sametin çocukluğundan şehit olana kadar, her Anneler Gününde özel hediyelerle kendisini sevindirdiğini belirtti.
     Bütün, oğlunun şehit düştüğü haberini aldıktan sonra çevresi tarafından hiç yalnız bırakılmadığını anlatarak, "Şehit annesi olmanın onurunu yaşıyorum. Sametten ayrı kalmak anlatılamazsa da gururluyum. Şehitlik büyük bir mertebedir. Bu Anneler Gününde, Sametim aramadı ama çevremizdeki dostlarımız var, sizler varsınız" dedi.
     Sametin geçen yıl Babalar Gününde, babasını aradıktan bir gün sonra şehit düştüğünü aktaran Bütün, şöyle konuştu:
     "Geçen sene beni Hakkariden aramıştı. Annecim ben burada senden uzağım ama seninleyim. Anneler günün kutlu olsun ellerinden öperim demişti. En son günlük tuttuğu defterine, Havalar ısınıyor, ölüm yaklaşıyor diye yazmış. Nöbet yerindeyken şehit oldu. Duygularımı tarif edemiyorum. Samet, ailesine, annesine ve babasına çok düşkün bir çocuktu. Anne, baba demezdi; Annem, babam derdi. Bana, Annelerin annesi diye seslendirdi. Allah, emanetini aldı. Biz onunla onurluyuz ve gururluyuz. Arkadaşına, gidişim sessiz oldu ama dönüşüm muhteşem olacak, tüm Türkiye duyacak demiş. Aynen de öyle oldu, tüm Türkiye duydu ve bizi Türkiyeye mal etti. Eş dost hep yanımda oldu, onurlandım teşekkür etmem gerekiyor."
    
     -Otobüs biletini satıp annesine çiçek aldı-
    
     Fadime Bütün, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Samet, ilkokula 5e gidiyordu. Babası ona otobüs bileti alıyordu, okuldan ve spora otobüsle gidiyordu. Samet, ilkokul 5. sınıfa giderken parası olmadığı için biletini satıp, Anneler Gününde bana çiçek almıştı. Bana, Annecim param yoktu biletimi arkadaşıma sattım sana çiçek aldım demişti. Hala o çiçeği mutfağımda saklıyorum. Benim için dünyalardan değerli. Allah bizden daha çok sevmiş ki yanına aldı" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyalı şehit annesi, hüznü ve gururu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER