Kosovanın Mamuşa Belediyesi Başkanı Bütüç ile

Kosovanın Mamuşa Belediyesi Başkanı Bütüç ile Kosovada faaliyet gösteren Sivaslı işadamı Yarardan Kırıkkale Valisi Kolata ziyaret


KIRIKKALE (A.A) - Kosovanın Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç ile Kosovada faaliyet gösteren Sivaslı işadamı Mehmet Yarar, Kırıkkale Valisi Ali Kolatı ziyaret etti.
     Vali Kolat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Balkanlardan gelerek Kırıkkaleyi ziyaret eden belediye başkanı Bütüç ile işadamı Yarara teşekkür ettiğini söyledi.
     Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ise konuşmasına, Bir Kosovalı Türk olarak, dünyanın en genç ülkesi Kosova Cumhuriyetinden saygılarımızı ve sevgilerimizi getirdik. Kosova Cumhuriyeti biliyorsunuz, 24 saat geçmeden ilk olarak Türkiye tarafından tanındı, bu yüzden ana ülkemize teşekkür etmek istiyorum. Bizler Kosovada daha Osmanlı döneminden o toprakları vatan edinmiş ve birer Evlad-ı Fatihan olarak, kültürümüzü, dilimizi ve dinimizi yaşatma mücadelesini veriyoruz. Balkanların en genç ülkesinde, Mamuşa Belediyesinde Türkçe resmi ve birinci dildir. Kırıkkale Valisi Ali Kolatı ziyaret ettik. Bizlere gösterilen bu ilgi ve alakadan dolayı da çok teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti ile Kosova Cumhuriyeti bir elma gibi, yarısı burada, yarısı orada. Ama bizim gönüllerimiz birdir.
     İşadamı Mehmet Yarar ise Kırıkkale Valisi Ali Kolatı ziyaret etmekten dolayı mutluluk duyduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kosovanın Mamuşa Belediyesi Başkanı Bütüç ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER