Kosova heyeti Vali Ahmet Altıparmakı ziyaret

Kosova heyeti Vali Ahmet Altıparmakı ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Kosova Meclisi Din ve Hürriyetler Komisyonu Başkanı Amir Ahmedi, Antalya Valisi Ahmet Altıparmakı ziyaret etti.
     Kosova Meclisi Din ve Hürriyetler Komisyonu Başkanı Amir Ahmedi, beraberindeki heyetle Vali Ahmet Altıparmakı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Ziyarette konuşan Kosova Meclisi Din ve Hürriyetler Komisyonu Başkanı Amir Ahmedi, iki ülke halklarının 600 yıllık geçmişe dayanan ilişkileri bulunduğunu, ülke hükümetleri ve parlamentoları arasında güzel ilişkiler olduğunu söyledi. Ahmedi, Türkiyenin yakın dönemde ciddi desteklerini gördüklerini dile getirdi.
     Antalyada turizm ekipmanları fuarını gezdiklerini ifade eden heyet üyeleri, birbirlerine yakın olan iki ülke kültürlerini ve Antalyayı tanıtmak için Kosovada ellerinden gelen gayreti göstereceklerini bildirdiler.
     Kosova heyetini görmekten mutlu olduğunu ifade eden Vali Altıparmak da Sizi herhangi bir ülkeden yabancı heyet gibi görmüyoruz. Kosovanın gelişmesi kalkınması balkan ülkeleri içinde ön plana çıkması bizimde en az sizin kadar arzumuz, isteğimizdir dedi.
     Türkiyenin Kosova ile her kademede çok iyi ilişkiler içinde olduğunu dile getiren Vali Altıparmak, Kosovanın kendisi için de ayrı bir önemi olduğunu, bağımsızlığını ilan etmeden önce ziyaret ederek bir müddet kaldığını söyledi.
     Kosova heyetinin ziyaretinde İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kaya ve BAKA Koordinatörü Alaattin Özyürek de yer aldı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kosova heyeti Vali Ahmet Altıparmakı ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER