Kosovalı kursiyerlere Yalovada eğitim

Kosovalı kursiyerlere Yalovada eğitim -Kosovadan gelen 19 kursiyer, Yalovada kuaförlük, bilgisayar tamirciliği ve oto elektriği üzerine eğitim görüyor


YALOVA (A.A) - Kosovalı 19 kursiyer, Yalovada kuaförlük, bilgisayar tamirciliği ve oto elektriği üzerine eğitim görüyor.
     Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) ve Kosova İş Adamları ve Esnaflar Derneğinin, Yalova Belediyesi, Yalova Berber ve Kuaförler Odası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile Meslek Eğitim Merkezinin katkılarıyla düzenlediği kurslara katılan Kosovalı kursiyerler, teorik bilginin yanı sıra kentteki iş yerlerinde öğrendiklerini pratiğe dökme olanağı buluyor.
     Yalova Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şenol Ulutürk, kuaförlük eğitimi alan Kosovalı meslektaşlarını haftada 3 gün mesleki eğitim için gönderdiklerini söyledi.
     Kursiyerlerin mesleklerini daha iyi bir noktaya getirmesi yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Ulutürk, Arkadaşların hepsi mesleklere vakıflar. Onların amacı Türkiyede kendi mesleklerini biraz daha ilerletmek. İnşallah bu kurs iki ülke arasında daha sıcak dostlukların kurulmasına sebep olur. Eğitim sonunda kursiyerlere belge verilecek ve kendi ülkelerine dönecekler. Faydalı olduğunu düşünüyorum dedi.
     Mesleki eğitim için Yalovaya gelen Serdar Gaşi, kursun verimli şekilde geçtiğini belirterek, Türkiyeye yeni modelleri, mesleki eğitim kurallarını daha ileri seviyeye yükseltmek için geldik. Buradaki eğitimimizden memnunuz. Ustaların deneyimlerini gördük. Hepsi çok iyiler. Amacımız burada öğrendiklerimizi Kosovada uygulamak diye konuştu.
     Diğer bir kursiyer Güngör Jilta ise mesleklerini daha fazla geliştirmek için Yalovaya geldiklerini anlattı.
     Kursiyerlerden 11i kuaförlük, 7si bilgisayar tamirciliği, 1i de oto elektriği üzerine kurs görüyor.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kosovalı kursiyerlere Yalovada eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER