Kosovalı Türk Milletvekili Şinik, Eceabatta

Kosovalı Türk Milletvekili Şinik, Eceabatta -Şinik: Bu topraklarda Kosovadan gelen 350nin üzerinde şehidimiz var


ÇANAKKALE (A.A) - Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Müfera Şinik, Bu topraklarda, Kosovadan gelen 350nin üzerinde şehidimiz var dedi.
     Şinik, Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınlar Derneği (KTKD) yönetim kurulu üyeleriyle Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuzu ziyaretinde, Bu topraklarda bastığımız her adım kan ile yoğrulmuş. Burada bulunmak insana çok duygusal anlar yaşatıyor diye konuştu.
     Gelibolu Yarımadası içinde Kosovadan gelen askerlerin de şehit düştüklerini ifade eden Şinik, şunları kaydetti:
     Bu topraklarda Kosovadan gelen 350nin üzerinde şehidimiz var. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ile birlikte bugünlere kadar gelinmesinde hepsinin payı olması bizleri gerçekten duygulandırıyor. Aynı zamanda huzur ve bir rahatlık veriyor. Çünkü Osmanlı, Balkanlara ve bütün dünyaya güzel örnekleriyle gelmiş ve bu örnekleri de bugün Türkiye Cumhuriyetinin devamı olarak görmekteyiz. Bilhassa Kosovadaki Türkler olarak Türkiye Cumhuriyetinin Kosovaya yaptığı her çeşit destekten dolayı başta Başbakanımıza ve tüm diğer dostlarımıza teşekkür ediyorum. Kosovada da bir Türkiye yaşatılıyor.
     Belediye Başkanı Dokuz ise Kosova, Bosna, Makedonya, Arnavutluk ve Batı Trakya gibi birçok bölgede Türklerin yaşadığını belirterek, Onlar bizim birer parçamız. 97 yıl evvel bu topraklarda Balkanların muhtelif bölgelerinden bu topraklara geldiler, mücadele ettiler. Hayatlarının baharında filiz gibi delikanlılar bu mücadele de kanlarını ve canlarını feda ettiler ifadesini kullandı.
     Dokuz, ziyaret anısına Şinike Çanakkale Savaşlarında Türk askerinin başına giydiği Enveriye şapkası ve bir askerin annesine yazdığı temsili mektubu hediye etti.
     Kendilerine verilen hediye karşısında duygulu anlar yaşayan Şinik ve beraberindeki heyet, daha sonra Gelibolu Yarımadasındaki şehitlikleri ziyaret etmek için belediyeden ayrıldı.
     (BE-AKY-SAM-ZAK)
<< Önceki Haber Kosovalı Türk Milletvekili Şinik, Eceabatta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER