KOÜde Avrupa Kredi Transfer Sistemi çalışmaları

KOÜde Avrupa Kredi Transfer Sistemi çalışmaları


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) eğitimde uluslararası akreditasyon süreci kapsamında, Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) etiketi alabilme çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.
     KOÜden yapılan yazılı açıklamada, 2009 yılından bu yana eğitimde uluslararası akreditasyon sürecinin başlatıldığı ve bu sürecin ilk basamağı olan Diploma Eki Etiketi aşamasının 2011 yılında başarı ile tamamlandığı bildirildi.
     Açıklamada, eğitimde yeniden yapılanma ve kalite sürecinin hem mezunlara hem de yüksek öğretim kurumlarına sağladığı tanınırlık ve şeffaflıkla vazgeçilmez bir parçası olarak kabul edilen Diploma Ekinin Avrupa Komisyonu tarafından tescillenmesinin üniversite için gurur kaynağı olduğu ve AKTS etiketi müracaatı için çalışmaların hız kazandığı ifade edildi.
    
     -AKTS Etiketi-
    
     AKTS Etiketi, bütün lisans ve yüksek lisans programlarında AKTSyi doğru bir şekilde uygulayan yüksek öğretim kurumlarına Avrupa Komisyonu tarafından verilen, kurumun prestij ve kalitesini arttıran ve verilen eğitimin Avrupada tanınabilirliğini gösteren bir belgedir.
     Uluslararası ölçütlere göre değerlendirilerek verilen AKTS Etiketi yüksek öğretim kurumunun kalitesini ve saygınlığını artırır, kurumlara uluslararası güvenilirlik sağlar, öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğinde referans olan temel öğedir. AKTS etiketi başvuruları her yıl ilan edilen zamanda Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı bünyesindeki Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına (Ulusal Ajans) yapılır. Ulusal Ajans tarafından düzenlenen ve bağımsız AKTS uzmanlarınca gerçekleştirilen ulusal değerlendirmeden sonra uygun görülen başvurular, Avrupa Eğitim Komisyonuna iletilir ve nihai karar Avrupa komisyonu tarafından verilir.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KOÜde Avrupa Kredi Transfer Sistemi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER