KOÜde başarılı öğrencilere burs imkanı

KOÜde başarılı öğrencilere burs imkanı -KOÜ Tıp Fakültesi, derslerinde başarı gösteren öğrencilere burs imkanı sunarak öğrencilerin derslerinde başarılı olmalarını teşvik ediyor -KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatun: Her yı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ)Tıp Fakültesi, derslerinde başarı gösteren öğrencilere burs imkanı sunarak öğrencilerin derslerinde başarılı olmalarını teşvik ediyor.
     Körfez Fen Lisesinde öğrencilere yönelik düzenlenen toplantıda konuşan Hatun, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Üniversite Hastanesinin, 233 öğretim üyesi, 314 araştırma görevlisi, 1625 hastane çalışanı ve 1179 öğrenci olmak üzere toplam 3351 kişinin birlikte çalıştığı ve eğitim gördüğü bir sağlık kurumu olduğunu anlattı.
     Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısının, 5,6 olduğunu ifade eden Hatun, tıbbın bütün alanlarında yılda yaklaşık 600 bin hastanın muayene edildiğini, 30 bin hastanın yatarak tedavi gördüğünü ve 28 bin civarında ameliyat yapıldığını kaydetti.
     Son yıllarda eğitimde yapılan iyileştirmeler sayesinde, fakültenin Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Programı, Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından 2018 yılına kadar akredite edildiğini ifade eden Hatun, Fakültemiz tıp eğitimi akredite edilen 13 tıp fakültesi arasındadır. Diğerleri, Hacettepe, Başkent, Dokuz Eylül, Ege, Marmara, Gazi, Erciyes, 19 Mayıs, Pamukkale, Akdeniz ve Çukurova tıp fakülteleridir diye konuştu.
     Fakültenin geçen yıl hizmete giren eğitim bloğu ile eğitimle ilgili alt yapı ve donanım ihtiyaçlarını tamamladığını ve öğrenci odaklı bir tıp fakültesi olma yolunda önemli adımlar attığını ifade eden Hatun, şunları söyledi:
     Tıp eğitiminin amacı iyi hekimler yetiştirmektir ve bu da büyük ölçüde iyi insan olmakla örtüşmektedir. Bir başka deyişle bu kurumda mesleki bilgilerin yanı sıra, sosyal yaşamda yasal ve toplumsal kurallara uyan, dürüst, namuslu, üretken , çalışkan, bilgi ve görgüye önem veren, toplumu yaşamdaki eylem ve düşünceleri ile aydınlatan, empati yapmayı, dayanışma ve paylaşmayı bilen, bilgiye, değerlere ve ilişkilerine sadakat duyan, alçak gönüllü ve nazik olan kişiler yetiştiriyoruz. Tıp fakültelerinin 3 tane misyonu var. Bir taraftan eğitim yapılan bir yer, bir taraftan sağlık hizmeti verilen bir yer, bir taraftan da araştırma yapılan bir yer. Aslında bu üçünün bir arada olduğu başka eğitim kurumu da pek yoktur. Aslında tıp fakülteleri, fabrikada eğitim görmek gibidir.
     Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinin, iyi bir tıp eğitimi vaat etmenin yanı sıra, mutlu bir eğitim ortamı sağlamayı ve başarı bursları ile eğitim motivasyonunu arttırmayı amaçladığını vurgulayan Hatun, şöyle konuştu:
     Fakültenin bir burs komisyonu var. Her yıl 200 civarında öğrenciye burs verecek bir imkan yaratmış durumdayız. Bunu sürdüreceğiz. Burslar 2 gruba ayrılıyor. Bir destek bursları ve not ortalaması 90nın üzerinde olanlara belli sayıda başarı bursu vereceğiz. Bunu planlamış durumdayız. Bu seneden itibaren başlıyoruz. Biz Türkiyede, kendi yarattığımız imkanlarla en yüksek oranda destek bursu veren fakülteyiz. Birçok kurum burs verebiliyor ama kendi yarattığımız imkanlarla en yüksek bursu veren fakülteyiz. Özel fakülteler, bazen yüksek puanlı öğrencileri çekmek için burs veriyor. Bizim burslarımız böyle burslar değil. Tabi onla ilgili çalışıyoruz ama esas olarak tıp fakültesini kazanma başarısın elde etmiş öğrencilere destek olmak için çalışıyoruz.
     Prof. Dr. Hatun, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KOÜde başarılı öğrencilere burs imkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER