Köy kahvehanesi 10 yıldır ona emanet

Köy kahvehanesi 10 yıldır ona emanet -Amasyada, hastalanan kocasının işini devralan 60 yaşındaki Birsen Gümüş, 10 yıldır köy kahvehanesini işletiyor -Birsen Gümüş: Çalışıp eşime destek olduğum için herkes bana saygı duyuyor


AMASYA (A.A) - Murat Demirci - Fatih Mehmet Kürkçü - Amasyada, hastalanan kocasının işini devralan 60 yaşındaki Birsen Gümüş, 10 yıldır köy kahvehanesini işletiyor.
     Gümüşhacıköy ilçesinin Çetmi köyünde yaşayan 3 çocuk annesi Birsen Gümüş, kahvehane işletmecisi eşi Veli Gümüşün (60) yaklaşık 10 yıl önce şeker hastalığına yakalanmasının ardından, köy kahvehanesini işletmeye başladı.
     Birsen Gümüş, AA muhabirine, eşinin hastalığı sonrası çalışmak zorunda kaldığını söyledi.
     Rahatsızlığı nedeniyle eşinin kahvehaneyi devretmek istediğini dile getiren Gümüş, şöyle devam etti:
     Eşime, İstersen ben de çalışıp sana yardım edeyim dedim, o da kabul etti. Alışana kadar bir süre zorluk yaşadım. Şimdi çok iyi gidiyor. Çalışıp eşime destek olduğum için herkes bana saygı duyuyor. Büyüklerim gelinim, küçükler bacım diyor. Alıştım artık. Eşim de yardımcı oluyor. Ayakta çok durduğum için zorlanıyorum ama işimi seviyorum.
     Sabah erkenden iş yerini açarak çayı demleyip temizlik yaptığını anlatan Gümüş, Öğlene kadar çalışıyorum. Bir ara eve gidip yemek hazırlıyorum, ev işlerini halledip tekrar kahvehaneye dönüyorum. Yoğunluğa göre eşim de bana yardımcı oluyor dedi.
     Müşterilerin kendisinden memnun olduğunu, çayının ve temizliğinin beğenildiğini belirten Birsen Gümüş, Kahve yapmayı bilmiyorum ama çayım çok beğenilir. Kahveyi eşim güzel yapar diye konuştu.
    
     -Kadın müşteriler gelmeye başladı-
    
     Gümüş, akrabalarının yanı sıra arkadaşlarının da kendisini görmek için kahvehaneye gelerek zaman geçirmeye başladığını vurgulayarak, Özellikle cuma günleri Gümüşhacıköyde pazar açılıyor. Erkekler pazara gidiyor, kadınlar da yanıma geliyor. Onlara çay veriyorum. Çoğunlukla evde olmadığım için akraba, eş dost beni görmeye kahvehaneye geliyor ifadesini kullandı.
     Veli Gümüş ise 10 yıl önce şeker hastalığına yakalandığını anlatarak, hastalığı nedeniyle çabuk yorulduğunu söyledi. Eşinin çok çalışkan olduğunu belirten Gümüş, Kahvehaneyi işletmesinden müşterilerim de memnun dedi.
     Köy sakinlerinden Asuman Çelik de Birsen Gümüşün işletmeye başlamasıyla kadınların köy kahvehanesine gittiğini dile getirdi.
     Muhtar Barış Uyar ise Birsen Gümüşün köy halkının takdirini kazandığını ifade ederek, Birsen ablamız işletmeye başladıktan sonra artık kadınlar da kahvehaneye gelmeye başladı. Kahvehanemiz daha temiz ve saygın hale geldi, erkekler konuşmalarına daha dikkat eder oldu diye konuştu.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Köy kahvehanesi 10 yıldır ona emanet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER