Köylerden toplanan tarihi eşyalar müzede sergilenecek

Köylerden toplanan tarihi eşyalar müzede sergilenecek -Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan: Köylerden tarihi değere sahip metaryalleri toplamak için tarama başlattık. Bu eşyaları yapımı süren Kent Tarihi Müzemizde sergileyeceğiz


UŞAK (A.A) - Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, tarihi değere sahip meteryalleri toplamak için köylerde tarama yaptıklarını, toplanan eşyaların yapımı süren Kent Tarihi Müzesinde sergileneceğini bildirdi.
     Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kent Tarihi Müzesinin yapımının devam ettiğini, 2013 yılının ilk aylarında hizmete girmesi hedeflenen müzede sergilenecek eserleri belirlemek çalışma yürüttüklerini belirtti.
     Bugüne kadar kent merkezinde tarama çalışması yaparak, vatandaşların bağışlarıyla müzede sergilenmek üzere çok sayıda eşya ve eser elde edildiğini, bu çalışmayı şimdi köylere yaydıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Köylerden tarihi değere sahip metaryalleri toplamak için tarama başlattık. Ekiplerimiz köylere giderek vatandaşlara müzemizle ilgili bilgi veriyor. Burada sergilemeye değer eserlerle ilgili köylerde tarihi değere sahip eşyalar tespit ediliyor. Bu eşyaları yapımı süren Kent Tarihi Müzemizde sergileyeceğiz.
     Erdoğan, müzede kentin tarihsel dokusunu yansıtan her türlü eşyanın sergilenebileceğini ifade ederek, vatandaşlardan bu konuda duyarlılık göstererek, ellerinde bulunan ve müzede sergilenebilecek değerdeki eski eşyalarını bağışlamalarını beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Köylerden toplanan tarihi eşyalar müzede sergilenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER