Köylü kadınlar rahata kavuştu

Köylü kadınlar rahata kavuştu


MUŞ (A.A) - Hasköyün Koğuktaş Köyünde yaşayan kadınlar eskiden içme suyu için saatlerce kuyrukta beklediklerini, ancak şimdi köydeki her evde şebeke suyu bulunduğunu söyledi.
     Köylülerden Mülkiye Kaygın, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti hükümeti döneminden önce su ihtiyaçlarını derelerden temin ettiklerini ve çamaşırlarını de dere kenarında yıkamak zorunda kaldıklarını söyledi.
     Kaygın, şunları belirtti:
     Köyümüzde su yoktu. Özellikle kışın buz tutan derelerin buzunu kırarak su ihtiyacımızı karşılıyorduk. Çamaşırımızı dere kenarına ateş yakarak yıkamak zorunda kalıyorduk. Su olmadığı için çocuklarımızı 15-20 günde bir banyo yapardı. Büyük sıkıntılar içinde yaşam mücadelemize devam ediyorduk. Hükümet başa geldiği günden bu yana özellikle yol, su sıkıntımızı büyük ölçüde ortadan kaldırdı. Evlerimizde şebeke suyu akıyor ve herkesin çamaşır makinesi var. Çamaşırlarımızı derelerde değil artık makinelerde yıkıyoruz. Biz kadınlar olarak Sayın Başbakanımıza teşekkür ederiz. Başbakandan Allah razı olsun. Daha önce bir bidon su almak için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyorduk.
     Gülşah Aydın ise, köylerinde yol, su ve elektrik bulunduğunu belirtti.
     Artık köyde su sıkıntısı yaşanmadığını kaydeden Aydın, Köydeki her evde çamaşır makinesi bulunuyor. Köyümüzün bütün kadınları Başbakan her gün dua ediyorlar. Bir tek kanalizasyon sorunu kaldı. İnşallah devletimiz kısa sürede onu da yapacak dedi.
     Koğuktaş Köyü Muhtarı Mehmet Kaygın da, köylerine birçok hizmet verildiğini ve sadece kanalizasyon sorununun kaldığını ifade etti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Köylü kadınlar rahata kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER