Köylülerden Çakıl ocağı eylemi

Köylülerden Çakıl ocağı eylemi -Antalyada köylerine kurulan çakıl ocağında çalışan tır ve kamyonların oluşturduğu toz nedeniyle seraları ile sebze ve meyve bahçelerinden mahsul alamadıklarını iddia eden köylüler yol kapatma eylemi yapt


ANTALYA (A.A) - Antalyada köylerinde kurulan çakıl ocağına çalışan tır ve kamyonların oluşturduğu toz nedeniyle seraları ile sebze ve meyve bahçelerinden mahsul alamadıklarını iddia eden köylüler yol kapatma eylemi yaptı.
     Serik ilçesine bağlı Aşağıoba köyünün Kargıcak Mahallesi sakinleri, köylerine kurulan çakıl ocağında çalışan tır ve kamyonların geçişini engellemek amacıyla köy merkezinden geçen yolda oturma eylemi yaptı.
     Yoldan tır ve kamyonları geçirtmeyen köylüleri bölgeye gelen jandarma ekipleri ikna ederek eylemlerine son vermesini sağladı. Köylülerden oluşan bir grup, daha sonra jandarma eşliğinde çakıl ocağı yetkilileri ile görüştü.
     Köylüler adına açıklamada yapan Hasan Okudan, köye 5 yıl önce çakıl ocağı kurulduğunu, köy yolundan geçen onlarca kamyon ve tır nedeniyle yolun kullanılamaz hale geldiğini söyledi.
     Kamyon ve tırların çakıl ocağına gitmesi için alternatif yol olduğunu, ancak kısa olduğu için köyün merkezinden geçen yolu tercih ettiklerini savunan Okudan, Kamyon ve tırlar nedeniyle yollarımız çok bozuldu. Ayrıca oluşturdukları toz nedeniyle seralar, sebze ve meyve bahçelerinden mahsul alamaz olduk. Yol kenarındaki evlerin balkonlarında oturup bir çay içemiyoruz. Çocuklarımızı kamyon ezecek diye evden dışarıya çıkaramıyoruz. Bu durumun çözülmesini bekliyoruz diye konuştu.
     Köy azası Mustafa Yunak ise Kargıcaklıların çakıl ocağı nedeniyle zor durumda olduğunu söyledi.
     Aşırı toz nedeniyle seralardaki domateslerden yeterli verim alınamadıklarını ve ihracat yapılmak üzere satamadıklarını kaydeden Yunak, Mahsullerimiz ikinci sınıf sebze olarak değerlendiriliyor. Ayrıca çakıl ocağının bulunduğu bölge köyün içme suyu havzasında yer alıyor. Çakıl ocağı nedeniyle içme sularımız bulanık. Köylüler bulanık su içiyor dedi.
     Yunak, yetkililerden sorunların çözülmesi için yardım beklediklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Köylülerden Çakıl ocağı eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER