Kozanda 2 engelliye tekerlekli sandalye yardımı

Kozanda 2 engelliye tekerlekli sandalye yardımı -Anaokulu öğrencileri, topladıkları kapakların geliri ile 30 yıldır felçli bacaklarını ağzında taşıyan bir kişinin de arasında bulunduğu 2 engelliyi tekerlekliyi sandalyeye kavuşturdu


ADANA (A.A) - Kozanda Sevgi Anaokulu öğrencileri topladıkları mavi kapakların geliri ile 2 engelliye tekerlekli sandalye yardımında bulundu.
     Sevgi Anaokulu öğrencileri, eko okullar projesi kapsamında, okul idaresince başlatılan kampanyaya katılarak 20 binden fazla kapak topladı. Kapakların geliriyle 2 tekerlekli sandalye alan öğrenciler, sandalyeleri, okulda düzenlenen törenle 2 engelliye teslim etti.
     İlçeye bağlı Kayhan köyünde yaşayan bedensel engelli Muhammet Çabuk(37), geçirdiği çocuk felçi sebebiyle yürüyemediğini, yaklaşık 30 yıldır bacaklarını ağzında taşıyarak elleri üzerinde hareket ettiğini, evinin merdivenlerinden de bu şekilde inip çıktığını söyledi.
     Eskidiği için bir süredir tekerlekli sandalyesi olmadığını belirten Çabuk, öğrencilere ve okul idaresine kendisini yeniden sandalyeye kavuşturdukları için teşekkür etti.
     6 yaşındaki bedensel engelli Asilkan Sarının tekerlekli sandalyesini ise Annesi Neslihan Yerlikaya teslim aldı.
     Yerlikaya, oğlunun ilk kez tekerlekli sandalyesi olduğunu ve sağlanan araçla çocuğunun ulaşımında büyük kolaylık yaşayacaklarını kaydetti.
     Okul Müdürü Fatma İzgi, öğrenci ve velilerin katı atıkların dönüşümü ve sosyal yardımlaşma konusunda örnek bir davranış ve duyarlılık gösterdiklerini ifade ederek benzer etkinlikleri devam ettireceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda 2 engelliye tekerlekli sandalye yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER