Kozanda Anaokulu Öğrencilerinin

Kozanda Anaokulu Öğrencilerinin Dünya Barış Günü etkinliği


ADANA (A.A) - Kozanda, Sevgi Anaokulu öğrencilerinin Birleşmiş Milletler Dünya Barış Gününde fidan dikim etkinliği düzenlediği bildirildi.
     Okul Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 21 Ekim Dünya Barış Günü sebebiyle aynı anda dünyanın birçok yerinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildiği, Sevgi Anaokulu öğrencilerinin de Çanaklı TOKİ konutları bahçesine 250 fidan dikerek kampanyayı desteklediği belirtildi.
     Açıklamada, ilk fidanların Okyanusya-da dikildiği, güneşin doğuşuyla birlikte Asyada, Avrupada ve Afrikada gerçekleştirilen dikimlerin ardından, son fidanların, Kuzey ve Güney Amerikada toprakla buluştuğu hatırlatıldı.
     Her yıl 21 Eylülde gerçekleştirilen bu kampanyanın büyük bir başarıya ulaştığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Geçen yıl 132 ülkede 5 bin fazla okul kampanya gününde 600 bin fidan dikti. Bu yıl geçen yılki sayının da aşılacağına inanıyoruz. Fidan dikimi bizler için çok önemli. Çünkü, dikimler bizlere doğayı ve çevre korumanın önemini hatırlatıyor. Dünya Barış Günü olarak ilan edilen bir günde yaptığımız dikimler barışı ve yaşamın devamını simgeliyor. Dikimlerimizle, Birleşmiş Milletlerin belirlediği milenyum hedeflerine ulaşılmasına da yardımcı olacağız. Bu önemli günde gerçekleştirdiğimiz fidan dikim faaliyeti, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine çevre eğitimi yolu ile ulaşmayı hedefleyen Uluslararası Okullarda Orman Programı(LEAF-Learning About Forest) ve Çevre Ağının (ENO-Environmental Online) işbirliği ile organize edildi. Her iki kurum da dünya çapında kurdukları okul ağları aracılığıyla okulların çevre konusunda çalışmaları ve öğrendiklerini yerel ve küresel anlamda paylaşmaları esasına dayalı olarak faaliyet göstermektedir. Ülkemizde bu organizasyon Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yapılmaktadır. Bu kapsamda okumuz öğrencileri de öğretmen ve velileri ile birlikte 250 fidanı toprakla buluşturdu.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda Anaokulu Öğrencilerinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER