Kozanda geleneksel oyunları yaşatma çabası

Kozanda geleneksel oyunları yaşatma çabası


ADANA (A.A) - Kozanda, Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında Yunus Emre İlköğretim Okulunda unutmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması için çalışma yapıldı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, okul müdürü Reşit Cömert ile projede görev alan öğretmeler ile güreş antrenörü Yahya Göbelek, karate antrenörü Mehmet Enişte ve voleybol antrenörü Murat Akdoğan, bir gurup öğrenci ile birlikte projeye katkıda bulunan Belediye Başkanı Kazım Özganı makamında ziyaret ederek teşekkür etti.
     Cömert, çocukların ve gençlerin unutulmaya yüz tutan geleneksel oyunları oynayarak yaşatmaları için Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında, okul bahçesindeki beton zeminlerin özel çizimlerle oyunlara göre hazırlandığını belirtti.
     Öğrenciler de yakar top, sek-sek, mendil kapmaca gibi eski oyunları birbirlerine ve kendilerinden küçük öğrencilere öğrettiklerini, okul bahçesinin daha eğlenceli bir hale geldiğini ifade ettiler.
     Özgan da geleneksel oyunların canlandırılması ve yaşatılması için Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlüğü ve öğretmenlerin gösterdiği çabayı anlamlı bulduğunu belirterek, Belediye olarak bu projeye destek olduğumuz için mutluyuz. Bu tür oyunlar çocuklarımızın sportif faaliyetlere katılımını sağladığı gibi bilgisayar ve televizyon başında fazladan harcanan zamanı azaltacak ve çocuklarımızın sosyalleşmesine fayda sağlayacaktır dedi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Kozanda geleneksel oyunları yaşatma çabası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER