Kozanda TÜBİTAK destekli bilim fuarı

Kozanda TÜBİTAK destekli bilim fuarı


ADANA (A.A) - Kozan Anadolu Öğretmen Lisesi, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı" kapsamında bilim fuarı düzenledi.
     Okulda gerçekleştirilen fuarın açılışını Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez birlikte yaptı.
     Okul Müdürü Haydar Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan protokol kapsamında, ortaokul ve liselerde "Bilim Fuarları Destekleme Programı" açıldığını kendi okullarının da Adanadaki 23 pilot okuldan biri olduğunu belirtti.
     Aydoğan, öğrencilerin öğretim programları ve kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak hazırladıkları fuarda, 63 projenin yeraldığını ifade ederek, fuarların bilim kültürünün geliştirilmesi, tabana yayılması, bilim ve teknoloji konularında farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlediğini söyledi.
     Daha sonra, fuarı gezen davetliler sunulan projeler hakkında öğrencilerden bilgi alarak deneyleri ve uygulamaları izlediler.
     Etkinliğe İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Tuncay Eminoğlu, İlçe Müllü Eğitim Şube Müdürü Şahin Bozkurt, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda TÜBİTAK destekli bilim fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER