Kozan Müftüsü Feramüz Beydoğanın kandil mesajı

Kozan Müftüsü Feramüz Beydoğanın kandil mesajı


ADANA (A.A) - Kozan Müftüsü Feramüz Beydoğan, Berat Kandili mesajı yayımladı.
     Müftü Beydoğan, mesajında 4 Temmuz Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece idrak edilecek Berat Kandilinin günahlardan kurtuluş, af ve temizlenme gibi anlamlara geldiğini hatırlatarak, ayrıca Ramazan ayının da habercisi olan Berat gecesinin müminler için Allahın berat yazdığı gece olduğunu vurguladı.
     Milletin kandil olarak kutladığı bu gecelerde, ömür sermayesini nerelerde geçirdiğini sorgulama, hata ve kusurlarından pişman olma, Allaha kulluk yapacağı sözüne dair uzaklaştığı manevi değerlere dönme fırsatı olduğunu ifade eden Beydoğan, şunları kaydetti:
     Bu geceleri değerlendirme imkanı bulan herkesin Yüce Allahın şu sözüne kulak vermesi gerekir. Deki kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım, Allahın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz, şüphesiz Allah bütün günahları affeder, çünkü o çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. Bu geceler Adem as. tövbesi gibi Rabbimiz biz kendimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz, ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz. (Araf-7/23) Ülkemizde ve dünyada, insanlığın yaratılış gayesini unutarak dünyevileştiği, madde ile ruhların bunaldığı yer yüzünde, bazı toplumların nefis ve arzuları için her şeyi yaparken bazı toplumların açlık, ve susuzluk çektiği günümüzde, ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunları da düşünerek milletimizin kardeşlik, barış içinde yaşaması, Kur-anla buluşması, ailelerin huzurla, gençliğimizin mutlulukla tanışması için bolca dua edelim. Bu kandillerin Kozanımıza huzur ve saadet ülkemize kardeşlik ve tüm insanlığa hidayete vesile olmasını Cenab-ı Allahtan diler, kandilinizi tebrik ederim.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozan Müftüsü Feramüz Beydoğanın kandil mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER