Kozan Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı

Kozan Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı


ADANA (A.A) - Kozanda Öğrenci Meclisinde başkanlık seçimi yapıldı.
     TBMM Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle uygulamaya konulan ve öğrencilere seçme, seçilme, oy kullanma, demokratik liderliği benimseme, katılımcı olma, kamuoyu oluşturma, diyalog kurma ve hoşgörülü olabilme becerisi kazandırılmasını amaçlayan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamındaki seçim Mehmet Akif Ersoy Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
     Seçimde, ilçe merkezindeki okullarda yapılan ve arkadaşlarının oyları ile seçilen okul öğrenci temsilcileri bir araya geldi.
     Divan başkanı ve adayların konuşmalarının ardından seçime geçildi. 5 okul temsilcisi adayın yarıştığı seçimde 38 okul temsilcisi oy kullandı. 16 oy alan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi öğrenci temsilcisi Büşra Ören Kozan Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi.
     Seçimde 10 oy alarak sandıktan ikincilikle çıkan Beyza Nur Hacıağaoğlu ve 5 oy alan Batuhan Yavuzda Kozan Öğrenci Meclisi Başkanı seçilen Büşra Ören ile birlikte ilçeyi Adana Öğrenci Meclisinde temsil etme hakkı kazandı.
     Başkan Ören, verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını ifade ederek, okul temsilcilerine teşekkür etti.
     Uygulama gereği, İlçe Öğrenci Meclis Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek bir seçimle de İl Öğrenci Meclis Başkanı belirlenecek ve Adanayı Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edecek.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozan Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER