Kozan Orman İşletme Müdürlüğü yangın sezonuna

Kozan Orman İşletme Müdürlüğü yangın sezonuna hazır -Yangına ilk müdahale ekipleri düzenlenen törenle görev yerlerine uğurlandı.


ADANA (A.A) - Kozan Orman İşletme Müdürlüğü ilk müdahale ekipleri, yangın sezonu hazırlıkları kapsamında görev yerlerine uğurlandı.
     Orman İşletme Müdürlüğünde düzenlenen törende, yangına kısa sürede müdahale amacıyla ormanlık alandaki kamplarda konuşlandırılan ekiplere, görev yerlerine uğurlanmadan önce dikkat etmeleri gereken konular bir kez daha anlatıldı.
     Orman İşletme Müdürü Atilla Özalp, 105 bin hektarlık sorumluluk sahası içindeki ormanların, yangına birinci derecede hassas bölgeden oluştuğunu belirtti.
     Bu sezon 11 ayrı noktada yangına ilk müdahale ve söndürme ekipleri konuşlandırdıklarını anlatan Özalp, şunları söyledi:
     Ülkemizdeki orman yangınlarının yüzde 93ü insan kaynaklı, yüzde 7si ise yıldırım ve enerji nakil hatlarından meydana geliyor. İnsan kaynaklı yangınlar ise genellikle, ihmal ve dikkatsizlik sonucu meydana gelmektedir. Sorumluluk sahamızda çıkabilecek yangınlarla mücadele için hazırlıklarımızı tamamladık. Ekiplerimiz görev yerlerinde yangınlara müdahaleye hazır durumda konuşlanacak. Teşkilatımız, yangında zamanın her şey olduğu düşüncesinden hareketle, araç takip sistemi, elektronik gözetleme ve sayısal telsiz sistemleri gibi çağın en son teknolojilerini de kullanarak hızlı ve etkin bir müdahale sağlamaktadır. En küçük yangın ihbarlarını bile çok önemsiyoruz. Vatandaşlarımızdan, ormanlık alanda bir duman veya ateş gördüklerinde ücretsiz olan Alo 177 telefon hattını aramalarını istiyoruz.
     Tören sonrası, orman yangınlarına dikkat çekmek için araçlarla şehir içinde konvoy oluşturan ekipler, daha sonra görevlendirildikleri yerlere gittiler.
    
     Yayıncı : Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozan Orman İşletme Müdürlüğü yangın sezonuna Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER