Kozlukta kaza kurşunuyla şehit olan asker

Kozlukta kaza kurşunuyla şehit olan asker -Er Sevag Şahin Balıkçıyı kazara öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi -Duruşmada bilirkişi raporu okunarak, Balıkçıya olay günü müdahale eden doktor tanık olarak dinl


DİYARBAKIR (A.A) - Er Sevag Şahin Balıkçıyı, Batmanın Kozluk ilçesi Gümüşörgü Karakolunda vatani görevini yaparken kazara öldürdüğü iddia edilen Kıvanç Ağaoğlunun yargılanmasına devam edildi.
     Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuksuz yargılanan sanık Kıvanç Ağaoğlu ile Balıkçının babası Garabet ve annesi Ani Balıkçı, ablası Lerna Özder, avukatlar, bilirkişi Yüzbaşı Murat Yazgan ve olay günü maktul Balıkçıya müdahale eden Dr. Serkan Bütün hazır bulundu.
     Duruşmada, tanık olarak dinlenen Dr. Bütün, olay günü Batman Komuta Merkezinin Gümüşörgü köyündeki bir yaralı asker için ambulans çıkarmalarını istediğini fakat ambulansın daha hastane bahçesinden çıkmadan yaralı asker Balıkçının hastaneye getirildiğini söyledi.
     Yaralıyı hemen ileri bakım odasına aldıklarını belirten Dr. Bütün, şunları kaydetti:
     Yaptığımız ilk kontrolde nabız ve kalp atışı alamadık. Kalp masajına başladık ve yaklaşık 1-1,5 saat arasında kalp masajı yaptık. Kalp masajından bir sonuç alamadık. Genel muayenesinde karın yan duvarlarında sağ ve yanda olacak şekilde mermi giriş çıkışı vardı. Üzerinde haki renkli bir içlik vardı. Olayı sorduğumda sadece G3 silahı ile yaralandığını söylediler. Kıyafetlerin askeri yetkililere teslim edildiğini biliyorum.
     Daha sonra söz alan bilirkişi Yüzbaşı Murat Yazgan, hazırladığı 6 sayfalık bilirkişi raporunu okuyarak mahkemeye heyetine teslim etti.
     Sanık ve müdahil avukatlarının, dosya içeriğine göre uygulamanın ne şekilde olduğu yönündeki sorularını yanıtlayan Yazgan, kontrol nöbetlerinin uygun yazılmadığını, emniyet ve kaza ile ilgili denetimlerin yapılmadığının belirlendiğini vurgulayarak, Doldur boşalt işlemi, göreve ve nöbete çıkmadan önce görevlendirilen personel tarafından yaptırılır. Bu birliğin durumuna ve o anki şartlarına göre değişebilir. Olayın olduğu yerde silahın tam dolduruşta olmak gibi bir zorunluluğu bulunmamaktadır diye konuştu.
     Balıkçının Avukatı İsmail Cem Halavurt, dosyanın Adli Tıp Kurumuna gönderilmesini isteyerek, ifadelerde belirtilen maktulün üzerindeki kıyafetle ilgili eksik inceleme yapıldığını savundu.
     Daha önce alınan olay yeri inceleme personelinin ifadelerinden tanıkların başından beri etki altına alındığının anlaşıldığını ileri süren Halavurt, şöyle dedi:
     Her ikisi de askerlerden bilgi aldıklarını söylemektedirler. Ancak olayın oluş biçiminden bu şekilde meydana gelmediği, tanık ifadelerinden de herhangi bir olay yeri inceleme uzmanı ile görüşmedikleri, bu ifadelerin Sadrettin Ersöz ve Kenan Uzyeticinin beyanları üzerine alındığı anlaşılmaktadır. Ayrıca Sevag için aile tarafından hazırlanan sergiyi görerek, aileye taziyeye gelen ve o dönemde orada askerlik yapan Hakan Tekkanatın tanık olarak dinlenmesini talep ediyoruz. Sanığın silahı seri yerine tek atış yapmak için açmasının güvenlik için değil tek atış yapmak için açtığını göstermektedir.
     Sanık avukatı İbrahim Gökün, müvekkilinin bu olaydan çok büyük üzüntü duyduğunu ve keşke ben ölseydim dediğini belirtmesi ve Balıkçının annesi Ani Balıkçının oturduğu yerden Keşke demesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı.
     Gerçeğin ortaya çıkarılmasını istediklerini ifade eden avukat Gök, Gerçeğin ortaya çıkarılmasını ve objektif olunmasını istiyoruz. Basınla ilgili yayın yasağı konulmasını istiyoruz. Çünkü müvekkil açısından toplumsal lince dönüşmektedir şeklinde konuştu.
     Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aradan sonra, Hakan Tekkanatın tanık olarak dinlenmesine, sanık avukatının yayın yasağı ile ilgili talebinin reddine ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
     İddianamede, Gümüşörgü Karakolunda vatani görevini yapan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Sevag Şahin Balıkçıyı (25), 24 Nisan 2011 günü kazara öldüren er Kıvanç Ağaoğlunun Taksirle adam öldürmek suçundan 9 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kozlukta kaza kurşunuyla şehit olan asker Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER