Küçük yazarların hayal dünyası kitap oldu

Küçük yazarların hayal dünyası kitap oldu -Bozüyükte İlköğretim Okulu öğrencileri Sevgi çiçekleri adlı hikaye kitabı yazdı


BİLECİK (A.A) - Barış Eren - Bozüyük ilçesinde, İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri Sevgi çiçekleri adlı hikaye kitabı yazdı.
     Yazılan hikayeler, sınıf öğretmeni Meltem Özocak tarafından toplanarak kitap haline getirildi. 30 öğrencinin hikayesinin yer aldığı kitap, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçere hediye edilecek.
     Özocak, AA muhabirine, hayal güçlerine inandığı öğrencilerinden Türkçe dersi için kendi hikayelerini oluşturmalarını istediğini ve verdiği ödevin proje haline dönüştüğünü belirterek, öğrencilerden gelen hikayelerin içten ve samimi olmasından dolayı yazdıklarının anı olarak kalmasının doğru olabileceğini düşündüğünü kaydetti.
     Öğrencileri ile bu fikrini paylaştığında heyecanlandıklarını anlatan Özocak, şöyle konuştu:
     Bilgisayarda gerekli düzeltme işlemleri yaparken öğrencilerim ve bilgisayar öğretmenimiz de kapak tasarımında yardımcı oldu. Kitabın baskı aşamasında matbaalardan alınan teklifler çok yüksek gelince okulun kendi imkanlarıyla basmaya karar verdik. Önemli olan öğrencilerimin maddi imkansızlıkları aşabileceklerini, başarmak için de işin ucunda maddiyat olmayacağını ve istediklerinde güzel başarılara imza atabileceklerini kanıtladılar. Kitabımızın adı sevgi çiçekleri. Çünkü öğrencilerimin her biri benim gönlümde açan sevgi çiçekleri. Onları çok seviyorum. Çocuklara bu şekilde hitap etmemden ve gönlümde açan sevgi çiçekleri olduklarından dolayı Sevgi çiçekleri isminin uygun olacağını düşündük.
    
     -Çocuklara imkan verildiğinde neler olabileceğini gördük-
    
     Özocak, 30 öğrencinin kitapta kendi hayal dünyasını ifade ettiği bir hikayesinin bulunduğunu ve hikayelerinin üzerinde fazla düzenleme yapmaya gerek duymadığını belirtti.
     Sadece yazım hatalarını kontrol ettiğini belirten Özocak, Okuyucu görecek ki, çok güzel bir hayal dünyası var hepsinin. Çocuklara imkan verildiğinde neler olabileceğini gördük. 30 hikayede ayrı bir hayal dünyasının ürünü var. Kitabımızdan ilk etapta 50 basım gerçekleştirdik. Ve biz bu kitabı Milli Eğitim Bakanımızla da paylaşmak istediğimiz için öğrencilerimiz bakanımıza bir mektup yazdı. Milli Eğitim Bakanımıza da kitabımızı hediye edeceğiz. Kabul ederse de çok sevinip mutlu olacağız dedi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Küçük yazarların hayal dünyası kitap oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER