Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Süslü, Şanlıurfada


ŞANLIURFA (A.A) - Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Haleplibahçede mozaik müzesinin yapılacağı alanı inceledi.
     İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Süslü ve beraberindekiler Haleplibahçe bölgesinde yapımı devam eden Urfa Arkeoloji Müzesi, Arkeopark, Edessa Mozaik Müzesinin inşaat alanını gezdi.
     Burada yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Süslü, daha sonra yaptığı açıklamada, Haleplibahçede 200 bin metrekare alanda, mevcut arkeoloji müzesinin 10 katı büyüklüğünde yeni bir arkeoloji müzesi yapıldığını söyledi.
     Şanlıurfaya ait mozaikleri sergileneceği Edessa Mozaik Müzesinin çalışmalarının devam ettiğini aktaran Süslü, şunları kaydetti:
     İki müze arası 30 bin metrekare açık alanda arkeopark yapılacak. Geri kalan 140 bin metrekare alanda Şanlıurfa Belediyesince arkeoloji araştırma merkezi ve çok amaçlı tanıtım merkezi, amfi tiyatro, kültür ve sanat merkezi yapılıyor. Haleplibahçe Kültür Adası 2014 yılında hizmete girdiğinde, Şanlıurfa turizminin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacaktır.
    
     Muhabir: Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER