Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı,

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, Malatyada -3. Malatya Uluslararası Film Festivalinin kapanış törenine katılmak üzere kente gelen Arıcı, Vali Şahini ziyaret etti


MALATYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Malatya Valisi Vasip Şahini ziyaret etti.
     Arıcı, ziyarette yaptığı açıklamada, Türkiyeye yılda 31,5 milyon turistin geldiğini belirterek, Turistler, güzel ülkemizin hem kültürel zenginliklerini hem de doğal zenginliklerini görmeye geliyor. Bu bölgeler de bizim için çok önemli. Bu bölgelerdeki kültürel merkezleri, diğer eski tarihi eserlerimizi, binalarımızı ayakta tutmamız gerekiyor. Malatya da bu şehirlerden birisi dedi.
     Hakemlik yaptığı dönemlerde, 7-8 yıl önce geldiği Malatyada, bu kez 3. Malatya Uluslararası Film Festivalinin kapanış törenine katılmak üzere bulunduğunu dile getiren Arıcı, sinemanın önemini vurguladı.
     Kırgızistan ziyaretinde ülkenin Kültür Bakanının kendisinden bir dizi film için aracı olmasını istediğini anlatan Arıcı, Bugün Türkiyede çevrilen diziler, Orta Doğuda olsun Türki cumhuriyetlerde olsun hayranlıkla izleniyor ve böylece her eve girmiş oluyoruz. Ben onun için önemsiyorum. O dizilere de destek veriyoruz. Zaten baktığınızda Antalya, Adana ve Malatya film festivallerinde gösterime giren pek çok filmin destekleyicisi Kültür ve Turizm Bakanlığı. Bu konuda hem maddi hem manevi yardımda bulunuyoruz. Bunlar önemli. İnşallah bundan sonraki süreçte de Malatya Film Festivali bir Antalya Film Festivali gibi kalıcı olur. Değeri yükselerek devam eder. Seyir imkanı 10 binlerin üzerine çıkmış. Bu önemli bir olay. O konuda da her zaman ekonomik desteğimizi sürdüreceğiz diye konuştu.
     Abdurrahman Arıcı, bir gazetecinin Nemrut Dağının hangi ile ait olduğu konusunda Adıyaman ve Malatya arasında zaman zaman tartışmalar yaşandığını hatırlatması üzerine, Nemrut Dağındaki tarihi güzellikler bize bir miras. Onları korumamız gerekiyor. Bu konuda çeşitli zamanlarda Adıyaman ve Malatya arasında bazı şeyler oluyor ama o Türkiyenin, Anadolunun bir güzelliği. Ben o gözle bakıyorum. Kim koruyorsa, sahip çıkıyorsa, bu konuda bizler de elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız dedi.
     Vali Şahin de, Arıcının, 3. Malatya Uluslararası Film Festivalinin kapanış töreni dolayısıyla kente gelmesinin kendilerine güç kattığını belirtti. Ziyaret dolayısıyla Arıcıya birtakım sorunları aktarma fırsatı da bulduklarını dile getiren Şahin, Malatya, büyükşehir olması hasebiyle vizyonunu geliştirmek durumunda. Sizlerin de şahsen ve Bakanlık olarak destekleri, katetmemiz gereken mesafeyi daha hızlı katetmemizi sağlayacaktır ifadelerini kullandı.
     Ziyarete, Malatya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay da katıldı. Vali Şahin, Arıcıya kayısı hediye etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER