Kültür ve Turizm Bakanı Günay Konyada

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Konyada -Eşrefoğlu Camii ile ilgili güzel gelişme oldu, Dünya Mirası Aday Listesine kattık -Bakan olduğum sırada Türkiyede Dünya Mirası Aday Listesinde bizim 18 yerimiz vardı, şu anda 38


KONYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Eşrefoğlu Camii ile ilgili güzel gelişme oldu, Dünya Mirası Aday Listesine kattık dedi.
     Günay, 9. Uluslararası Göl Festivali etkinliklerine katılmak için geldiği Beyşehirde, AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti.
     Günay, buradaki konuşmasında, Kubadabad Sarayındaki restorasyon projelerinin tamamlandığını belirterek, Şimdi de hayırlı bir Beyşehir evladı oraya sponsor olmaya karar verdi. Vali Beyin teşvikiyle TBMM de oraya bir katkı yapacak diye konuştu.
     Eflatunpınara ve Fasıllar Anıtına da ziyarette bulunacağını ifade eden Günay, şunları kaydetti:
     Eşrefoğlu Camii ile ilgili güzel gelişme oldu, Dünya Mirası Aday Listesine kattık. Bakan olduğum sırada Türkiyede Dünya Mirası Aday Listesinde bizim 18 yerimiz vardı, şu anda 38 oldu. Bir tane de Dünya Mirası Asıl Listesine Konyadan Çatalhöyük girdi. İnşallah bir gün buralara da asıl liste için sıra gelecek. Eşrefoğlu Camii, Türkiyede ve yurt dışında çok cami, çok ibadet yeri gördüm ama beni çok heyecanlandıran mekanlardan bir tanesidir. Onun çevresindeki tarihsel dokuya da yardımcı olmaya çalışacağız.
    
     -Geçen yıl 31 milyon yabancı ziyaretçi geldi-
    
     Son 30-40 yılla kıyaslandığında Türkiyede güzel gelişmeler olduğunu anlatan Günay, şöyle devam etti:
     İktidara geldiğimizde 2003 yılında 13 milyon, geçen yıl 31 milyon yabancı ziyaretçi geldi. Turizmi Türkiyenin her tarafına yaymaya çalışmak gibi bir gayretimiz var. Hakikaten Türkiye güzel bir ülke. Sıkıntılarımız, sorunlarımız var, geçmişten gelen ihmallerimiz var ama gerçekten toprağımız, insanımız, doğamız, tarihimiz çok güzel varlıklarımız var. Birliğimiz, bütünlüğümüz devam ettiği müddetçe, aramıza nifak girmediği müddetçe, inşallah biz Türkiyeyi daha güzel bir hale getirme konusundaki yürüyüşümüzü durmadan devam ettireceğiz.
     AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu da Günaya ziyareti için teşekkür etti.
     Günay daha sonra festival kapsamında düzenlenen Murat Kekilli konserini dinledi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER