Kümes hayvanı satan işportacılar için proje

Kümes hayvanı satan işportacılar için proje


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce eski hal pazarında kanatlı hayvan satan kişiler için geliştirilen proje, kümes hayvanı satan işportacıları kapsayacak.
     Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürü Masum Özaksoy, yaptığı açıklamada, eski hal pazarı civarında kanatlı hayvan satan işportacı kesimin bulunduğunu, bunların canlı kümes hayvanı satarak geçinmeye çalıştıklarını söyledi.
     İşportacıların sağlık koşulları uygun olmayan, nahoş bir ortamda iş yaptığını kaydeden Özaksoy, şöyle dedi:
     Bu anlamda ya onlara izin vermeyeceğiz ya da onlara hijyenik bir ortam sunmamız gerekiyordu. Söz konusu projemiz yaşama geçtiğinde yine aynı işi yapacaklar. Ama bunu sağlıklı ve daha temiz bir ortamda geçekleştirecekler. Onlara stantlar yapacağız. Stantlarımız temiz ve her türlü donanıma sahip olacak. Böylelikle işportacılık yaparak geçinmeye çalışan ve evine ekmek götürmeye çalışan bu kesimi de mağdur etmemiş olacağız. Öte yandan söz konusu eski hal pazarı olarak bilinen yer şuan kanatlı hayvan satan işportacılar yüzünden görüntü kirliği söz konusu. Projemiz yaşama geçtiğinde Urfakapı surlarına yakışan bir görüntü de ortaya çıkmış olacaktır.
     Projenin işportacılar tarafından çok beğenildiğini anlatan Özaksoy, hiçbir zaman ceza kesmek veya güvenlik eksenli tedbirler geliştirmek istemediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Kümes hayvanı satan işportacılar için proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER