Kumlucada 2B Yasası anlatıldı

Kumlucada 2B Yasası anlatıldı


ANTALYA (A.A) - Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yalçın ve Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Kumlucada 2B Yasasını anlattı.
     Kumluca Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yalçın, 2B Yasasının devletle vatandaş arasındaki 40 yıllık hukuki ihtilafı çözen bir yasa olduğunu söyledi.
     Yasaya göre hak sahiplerinin, kadastro tutanaklarında yer alan kişiler olduğunu vurgulayan Yalçın, hak sahiplerinin haklarının devam etmesi için 6 ay içinde başvuru yapmaları gerektiğini belirtti.
     2B Yasasından elde edilecek gelirin sanıldığı gibi bütçede kullanılmayacağını hatırlatan Yalçın, gelirin orman köylerinde, kentsel dönüşüm alanlarında, 2A ve 2B arazilerinin iki katı büyüklüğünde yeni orman alanlarının oluşturulması için kullanılacağını kaydetti.
    
     -Kumlucada 509 parsel, Finikede 650 parsel 2B alanı var-
    
     Antalya Defterdarı Hidayet Mat, hak sahibi olmasına rağmen 6 ay içinde başvuru yapmayanların arazilerinin daha sonra ihaleyle satışa çıkarılabileceğini, başvuru bedellerinin belediye sınırları ve mücavir alanları içinde 2 bin lira, mücavir alan dışında kalan yerlerde ise bin lira olduğunu söyledi.
     Başvuranların söz konusu yeri almaktan vazgeçmesi halinde başvuru parasını geri alabileceğini ifade eden Mat, vatandaşların peşin ödeme yapmaları halinde bedelin yüzde 56sını, ödemenin taksitli olması halinde de yüzde 70ini ödemelerinin gerekeceğini kaydetti.
     Fiyat belirlenirken arazinin yapısı, verimliliği ve bölgedeki rayiç bedeller gibi unsurların göz önünde bulundurulduğunu ifade eden Mat, araziler bedellerinin rayiç bedelinin yüzde 70ini geçmeyeceğini belirtti. Mat, Kumlucada 509 parsel 2B alanı bulunuyor. Bu parsellerden yaklaşık yüzde 97sinin metrekaresi 56 kuruş ile 28 lira, yüzde 3ünün ise 28 lira ile 56 lira arasında satılacak dedi.
     (MÇ-GÜÇ)
<< Önceki Haber Kumlucada 2B Yasası anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER