Kumlucada ilk iftar

Kumlucada ilk iftar -Yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine iftarlıkları evlerinde servis edildi


ANTALYA (A.A) - Kumlucada yıllardır süren iftar geleneğinde, kartlı sistemle dağıtılan yemeklerin yanı sıra yaşlı ve yemek almaya gelemeyen ihtiyaç sahibi kimselerin yemekleri belediye ekipleri tarafından evlere servis edildi.
     Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kumlucada geçmiş yıllarda da iftar çadırı kurulduğunu anımsatarak, iki yıldır iftar yemeklerinin yemek dağıtım noktalarından evlere dağıtımının yapıldığını söyledi.
     Uygulamanın ihtiyaç sahibi kimselere kolaylık sağladığını belirten Falay, yemeklerin sıcak kaplarda insanların evlerine ulaştırıldığını ve ev ortamında aileleriyle iftar yapmaları sağlandığını kaydetti.
     İftar yemeklerinin masraflarının ilçedeki hayırseverler tarafından karşılandığını ifade eden Falay, belediye olarak kendilerinin ise yemeklerin pişirilmesi ve dağıtım organizasyonunu üstlendiklerini belirtti.
     Falay, şöyle konuştu:
     İlçemizde yıllardır iftar yemeği geleneğini sürdürüyoruz. İki yıldır iftar yemeklerimizi çadırda değil, kartlı yemek dağıtım noktası oluşturarak, daha önceden belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ev ortamlarında aileleriyle iftar yapmalarını sağlamış olduk.
     Günlük ortalama bin kişiye yemek dağıtmayı planladıklarını anlatan Falay, yemek dağıtım noktasına gelemeyen yaşlı ve engelli vatandaşlara da yemeklerini belediye ekiplerinin götürdüğünü söyledi.
     Falay, her yıl geleneksel olarak yapılan Kadir Gecesi iftar yemeği geleneğinin de yine tüm halkın katılımıyla gerçekleştirileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak / Yusuf Karadağ
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kumlucada ilk iftar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER