Kumlucada Sigara Bıraktırma Polikliniği hizmete girdi

Kumlucada Sigara Bıraktırma Polikliniği hizmete girdi


ANTALYA (A.A) - Kumluca Devlet Hastanesi bünyesine oluşturulan Sigara Bıraktırma Polikliniği hizmete girdi.
     Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastane bünyesinde oluşturdukları sigara bıraktırma polikliniğinin hizmete girdiğini söyledi. 9 Şubatın Dünya Sigara Bırakma Günü olduğunu hatırlatan Alkan, hastane yönetimi olarak bu tarih öncesi böyle bir polikliniğin hizmete girmesinden mutlu olduklarını dile getirdi.
     Sigara bıraktırma polikliniği sorumlusu ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurcan Özaydın da, polikliniğe gelen hastalara sigaranın zararları konusunda bilgilendirme yaparak, hastaları psikolojik olarak sigarayı bırakmaya hazırladıklarını söyledi. Yapılan testlere göre ilaç veya danışmanlık yoluyla hastaların sigarayı bırakmasını sağladıklarını ifade eden Özaydın, ortalama 7 seans sonunda hastaların büyük bir bölümünün sigarayı bıraktıklarını açıkladı.
     Özaydın, şöyle konuştu:
     Polikliniğimiz resmi olarak bugün hizmete girdi, ancak yaklaşık bir aydır hastalarımızla görüşüyoruz. Bu sürede ayda ortalama 100 civarında hasta bilgi almak veya sigarayı bırakmak için müracaat etti. Bunun yıl sonunda bin civarında olacağını öngörüyoruz. Burada amacımız, bir sağlık politikası haline gelen sigarayı bıraktırma konusunda hastalarımıza en iyi hizmeti vererek, sigarayı bırakmalarını sağlamak.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kumlucada Sigara Bıraktırma Polikliniği hizmete girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER