Kumlucada yakacak odun satışı sorunu

Kumlucada yakacak odun satışı sorunu -Kumluca Orman İşletme Müdürü Nur: -Özellikle seralarında odun kullanarak üretim yapan vatandaşlarımız endişe etmesinler, yeterli miktarda odunumuz var


ANTALYA (A.A) - Kumluca Orman İşletme Müdürlüğünce, yakacak odun satışlarının devam ettiği, satışlar konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığı bildirildi.
     Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yakacak odun satışları devam ediyor. Piyasada odun yokluğu nedeniyle satışların durdurulduğu yönünde söylentilerin, yetkililerce gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
     Kumluca Orman İşletme Müdürü Fuat Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorumluluk sahalarında yakacak odun üretiminin devam ettiği ve üretilen odunların ihtiyaca göre vatandaşlara satışının gerçekleştirildiğini söyledi.
     Son günlerde halk arasında odun olmadığı için satışların durdurulduğu yönünde söylenti olduğunu ifade eden Nur, odun konusunda hiç sıkıntılarının olmadığını, belirlenen miktarda odun üretiminin devam ettiğini belirtti.
     Özellikle Ocak ayında yüklü miktarda odun üretmeyi planladıklarını anlatan Nur, Piyasada gerçek ihtiyaç sahipleri dışında oduna fazla talep olunca kısa süreliğine piyasaya arz edilen odun miktarında azalma yaşandı. Ancak bu sıkıntı odun yokluğundan değil talebin arzdan fazla olmasından kaynaklandı. Bu sıkıntıyı da en kısa sürede çözdük ve üretimlerimiz planladığımız gibi devam ediyor dedi.
     Piyasada odun yokluğu söylentisinin çıkar amaçlı çevrelerce yayıldığını kaydeden Nur, bu yılki üretimlerinin geçen yıla oranla çok daha fazla olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     İşletme müdürlüğü olarak geçen yıl 13 bin 500 ster odun üretimi gerçekleştirildi ve 13 bin 254 ster odun satıldı. Bu yıl ise şu ana kadar 13 bin ster odun üretimi gerçekleştirildi. Yıl sonuna kadar bu miktarın 15 bin sterden fazla olmasını tahmin ediyoruz. Geçen yıl ürettiğimiz odunlardan 4 bin 600 sterini yakacak olarak satmışken, bu yıl şu ana kadar 7 bin 900 ster odunu yakacak olarak satmış bulunuyoruz. Yıl sonuna kadar bu miktarda çok daha fazla olacaktır. Özellikle seralarında odun kullanarak üretim yapan vatandaşlarımız endişe etmesinler, yeterli miktarda odunumuz var.
     Bu yılki üretim ve yakacak olarak satılan odunun geçen yılın iki katı olduğunu vurgulayan Nur, Ocak ayında ise 5 bin ster civarında odun üretmeyi planladıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kumlucada yakacak odun satışı sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER