Kumluca Meslek Yüksekokulu lise öğrencilerine tanıtıldı

Kumluca Meslek Yüksekokulu lise öğrencilerine tanıtıldı


ANTALYA (A.A) - Kumluca Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri tarafından ilçede bulunan lise son sınıf öğrencilerine okulun tanıtımı yapıldı.
     Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Nimet Aydoğan, öğretim görevlisi Alaattin Kökçü ve öğretim görevlisi İbrahim Uğur Acar tarafından ilçede bulunan lise son sınıf öğrencilerine okulun tanıtımı gerçekleştirildi.
     Kökçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının gelecek yıl üniversite hayatına başlayacak lise son sınıf öğrencilerini yüksekokul ve üniversite tercihi hakkında bilgilendirmek olduğunu söyledi.
     Akdeniz Üniversitesinin Türkiyenin önemli üniversiteleri arasında yer aldığını vurgulayan Kökçü, tanıtım toplantılarında üniversitedeki fakülteler, yüksekokullar ve Kumluca Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi verdiklerini kaydetti.
     İki yıllık ön lisans tercihinde bulunacak öğrencilerin daha sonraki eğitim hayatlarındaki karşılaşacakları avantajları, dezavantajları açıklayıcı olarak anlattıklarını belirten Kökçü, Yaptığımız bilgilendirme toplantılarının, lise hayatından sonra yeni bir eğitim hayatı olan üniversite eğitimine başlayacak öğrencilerimiz için çok faydalı olduğunu gördük. Toplantılarda yüksekokulumuz hakkında da bilgi vererek, bölümleri anlattık dedi.
     Toplantılarda öğrencilerden en çok dikey geçiş sınavları hakkında soru geldiğini dile getiren Kökçü, bu konuda da öğrencilerin nasıl davranmaları ve hangi bölümleri tercih etmeleri konusunda bilgilendirdiklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumluca Meslek Yüksekokulu lise öğrencilerine tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER