Kuran Kursu öğreticisinden örnek davranış

Kuran Kursu öğreticisinden örnek davranış -Tarsusta Kuran Kursu öğreticisi, 83 yaşındaki tekerlekli sandalye bağlı yaşayan ve öğrenmek istediği Kuran-ı Kerimi gözlerindeki rahatsız nedeniyle okuyamayan Nedime Esene katarakt


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesindeki Gazipaşa Mahallesi Kuran Kursunda Öğretici olarak görev yapan Sevilay Altnel, İsteyene Evinde Kuran Öğretimi Projesi kapsamında kursiyerlerinden 83 yaşındaki tekerlekli sandalye bağılı yaşayan Nedime Eseni katarakt ameliyatı yaptırdı.
     Altınel, ameliyat sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, İsteyene Evinde Kuran Öğretimi Projesi kapsamında, hastalık ve yaşlılık gibi çeşitli nedenlerden dolayı evinden dışarı çıkamayan vatandaşlara evinde Kuran-ı Kerim dersi verdiklerini belirtti.
     Evinden çıkamayan ve Kuran-ı Kerim öğrenmek isteyenleri tespit ettiklerini ifade eden Altınel, tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve bakıcısının yardımıyla hayatını sürdüren Nedime Esenin de bunlardan biri olduğunu kaydetti.
     Nedime Esenin ilerleyen yaşına rağmen Kuran öğrenmek istediğini ancak, gözlerinin çok iyi görmediğini fark ettiklerini ve bunun üzerine harekete geçtiklerini söyleyen Altınel, Bakıcısından başka yakını olmayan Nedime Eseni göz hastanesine götürdük ve katarakt ameliyatı yaptırdık. Şimdi daha iyi görüyor ve bize dua ediyor dedi.
     Ameliyat sonrasında, çevresini ve Kuran-ı Kerim sayfalarını daha net gördüğünü söyleyen Nedime Esen ise, Sanki yeni doğmuş gibiyim, dünyayı hiç böylesine güzel görmemiştim. Öğrenmeye çalıştığım Kuran-ı Kerim benim gözlerimi açtı. Karanlık dünyamı aydınlattı. Bu ilerleyen yaşıma rağmen evime gelip beni önemseyerek Kuranı Kerim öğreten hocamıza dua ve teşekkür ediyorum. O benim hayatımı değiştirdi. Şimdi hiç olmadığım kadar mutluyum diye konuştu.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kuran Kursu öğreticisinden örnek davranış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER