Kuran

Kuran-ın Anlamıyla Buluşmak Platformu Başkanı Yıldız: -Amacımız Kuran ve Sünnet çizgisinden sapmadan, bilişim ve iletişim çağının tüm araç ve gereçlerini kullanarak, insanlığı doğruluğundan şüphe duyulmayan bilgi kaynaklara yönlendirm


NEVŞEHİR (A.A) - Kuran-ın Anlamıyla Buluşmak Platformu Başkanı İsmail Yıldız, Amacımız Kuran ve Sünnet çizgisinden sapmadan, bilişim ve iletişim çağının tüm araç ve gereçlerini kullanarak, insanlığı doğruluğundan şüphe duyulmayan bilgi kaynaklara yönlendirmek dedi.
     Nevşehirde Hanodası Restoranda basın toplantısı düzenleyen Yıldız, platformlarının insanlığın maddi ve manevi sıkıntı ve bunalımlardan kurtulabilmesi için derneğin 80 sivil toplum örgütü temsilcilikleri tarafından İstanbulda kurulduğunu belirtti.
     Amaçlarının Kuran ve Sünnet çizgisinden sapmadan, bilişim ve iletişim çağının tüm araç ve gereçlerini kullanarak, insanlığı doğruluğundan şüphe duyulmayan bilgi kaynaklarına yönlendirmek olduğunu söyleyen Yıldız, Aradan geçen 5 yılda birçok önemli hizmetlere öncülük ve önderlik yapmanın verdiği huzurla emin adımlarla yoluna devam etmektedir. İlk olarak Türkiye genelinde bilimsel bir anket çalışması yaptırarak toplumumuzun Kuran-a bakış açısını görmek istemiştir. Bu anketten çıkan sonuçlara göre halkımızın yüzde 94ünün evinde Kuran-ı Kerimin olduğu, yüzde 78inin evinde meal ya da tefsirlerin de olduğu, yüzde 37sinin orijinalinden Kuran okumayı bildiği, ancak sadece yüzde 5lik bir kesiminin düzenli bir şekilde anlamıyla buluştuğu görülmüştür diye konuştu.
     Platformlarının bu tablodaki durumu değiştirmek için yola çıktığını anlatan Yıldız, şunları kaydetti:
     Yurdumuzun her bir köşesine yayılmış 80e yakın üye STKlarıyla birlikte halkımızı Kuran-ın anlamıyla buluşturma noktasında sayısız toplantılara ev sahipliği yapmıştır. Geçtiğimiz yıllarda 600 bin insanımızı Hasan Tahsin Feyizli tarafından hazırlanan Feyzül Furkân Kuran-ı Kerim Meali ile tanıştırmıştır.
     2009 yılında aynı anda 41 ilimizde ilk kez düzenlenen Kuran-ı Kerimi ve Mealini Güzel Okuma Yarışması vasıtasıyla geniş kitlelerin Rabbimizin mesajıyla tanışmasına vesile olmuştur. Hazırlanan kitapçıklar, broşürler, bültenler, televizyon ve radyo programları hep aynı hedefe matuf çalışmalar olarak hizmet görmüşlerdir. Cezaevlerindeki mahkumları bu en zor günlerinde manen huzura kavuşturma gayesiyle ziyaretler yapılmış ve mealler hediye edilmiştir. Yine üye STKlar tarafından her bir camimize Feyzül Furkan Kuran-ı Kerim mealleri hediye edilmiş, öğrenciler arasında meal bilgi yarışmaları düzenlenerek Kuranın anlaşılarak okunması ana mantığı verilmeye çalışılmıştır. Tertiplenen senaryo yarışmasına katılan 500e yakın eser arasından seçilenlerden bazıları Elham bu ve kılavuzsuz olmaz isimleriyle animasyon filmi ve radyo seslendirmeleri haline getirilmiş ve halkımızın büyük beğenisine mazhar olmuştur.
    
     Muhabir: Dilaver Can
     Yayıncı: Yücel Velioğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER