Kurban komisyonu toplandı

Kurban komisyonu toplandı


KAYSERİ (A.A) - Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, tertemiz çevrede huzur dolu, bir bayram yaşamak ve kurban işlemlerini kolaylaştırmak için Kurban Komisyonunun toplandığını söyledi.
     Yıldız, yaptığı açıklamada, Kocasinan Belediyesindeki ilgili birimlerin katılımıyla oluşturulan Kurban Komisyonunun bayramda, öncesinde ve sonrasında yapacağı çalışmalarla ilgili hazırlıklarını tamamladığını kaydetti.
     Kurban Komisyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Çapan ise, bayram süresince mesaiye devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Veteriner, temizlik, çevre kontrol koruma, sağlık, fen işleri, zabıta, park bahçeler ve basın yayın müdürlüğü bayram süresince çalışmalara devam edecek. Bayram öncesi kurban satış ve kesim yerlerinde her türlü tedbir alındı. Bu yıl kurban satış yerlerinde esnafımıza kolaylık sağlamak, menfaatlerini korumak için sahte parayı tespit eden cihazlar koyduk. Esnafımız ve vatandaşımız bundan yararlanabilir. Mezarlıkların ziyarete hazır hale getirilmesi çalışmaları tamamlandı. Araç ve personel donanımı sağlandı. Kurban kesim yerlerinde 2 personel mekanı temizleyerek, sürekli kullanıma hazır tutacak, hijyenik ilaçlama yapacak.
     Kocasinan Belediyesi sınırları içinde 3 yerde kurban satış, 13 noktada kurban kesim yeri belirlediklerini hatırlatan Çapan, Argıncık Horsana Caddesi Mezarlık karşısında ve Karpuzatan Hayvan Borsasında kurban satışları yapılacak. Erciyesevler, Mimarsinan, Fatih, Argıncık, Yeni Mahalle, Ziya Gökalp, Gazi Osman, Beyazşehir, Erkilet Mehmet Akif Ersoy ve Cami Kebir, Yeşil Mahalle, Turgut Reis Mahallesi Semt Pazarları, Kombinalar ve Karpuzatan Et Kombinalarında kesim yapılabilecek. Cadde, sokak ve kaldırımlarda kesim yapılmamasını, kurban atıklarının da çevreye zarar vermeyecek biçimde konteynere atılmasını istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kurban komisyonu toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER