Kuru inciri çikolata ile buluşturdu, tüketimi

Kuru inciri çikolata ile buluşturdu, tüketimi artırdı -Aydınlı genç girişimci Mehmet Çevik, ailesinden devraldığı işletmede kuru inciri çikolata ile buluşturarak tüketiciye sundu -Mehmet Çevik: Çikolatalı incir üretiminden sonra in


AYDIN (A.A) - Gökmen Şireci-Bahattin Albayrak - Aydınlı genç girişimci Mehmet Çevik, ailesinden devraldığı işletmede kuru inciri, ithal ettiği çikolata ile buluşturarak kuru incir tüketimini arttırdı.
     Mehmet Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin Aydının Kuluncak ilçesinde yaklaşık yüzyıldır kuru incir ticareti ile uğraştığını, kendisinin 3. kuşak işletmeci olarak incire farklı bir format kazandırmak istediğini dile getirdi.
     Kuru incir işletmelerinde 2011 yılında çikolatalı incir üretimine başladıklarını belirten Çevik, şunları kaydetti:
     Dedem ve babamdan sonra 3. kuşak olarak ailemden kuru incir işletmesini devraldığımda, Aydın bölgesinde bir şeylerin eksik olduğunu gördüm. İnsanlar çikolatayı çok seviyorlar. Bugün bir çocuk markete gittiğinde incir almayıp çikolata alıyor. Bayramlarda, özel günlerde insanlar kuru incir değil, çikolata tüketiyor. İnciri 7den 70e herkesin satın alıp beğenerek tüketebileceği bir ürün haline getirmek istedik ve bunu çikolatalı incirle başarabileceğimiz kanaatine vardık. 2011 yılından bu yana çikolatalı incir üretiyoruz ve çok olumlu sonuçlar elde ettik.
    
     -İnciri dünya markası yapmak istiyoruz-
    
     Özel olarak ürettikleri çikolatalı incirle Aydın incirini dünya markası yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Çevik, şöyle konuştu:
     Çikolatalı incir üretiminde, Aydının en iyi üreticilerinden özenle seçilmiş kuru incirleri kullanıyoruz. Bu incirleri Belçikanın meşhur çikolatası ile birleştiriyoruz. Amerika, Fransa ve Rusyada katıldığımız bir çok fuarda ürünümüzle ilgili çok güzel tepkiler aldık.
     Şu anda Türkiye pazarının yanı sıra, Almanya, İngiltere ve Danimarkaya ihracat yapıyoruz. Avrupa, Orta Doğu ve Rusyadaki birçok firma ile temas halindeyiz. Dünyanın çikolata merkezi olarak bilinen İsviçreye, çikolatalı incirimizi ihraç etme hazırlığı yapıyoruz. Bu bizim için ayrı bir sevinç ve gurur kaynağı.
    
     -İnsanlar inciri sevmeye başladı-
    
     Çikolatalı incir üretimindeki bir diğer amaçlarının sağlığa önemli faydaları bulunan incir tüketimini arttırmak olduğunu ifade eden Çevik, sözlerini şöyle tamamladı:
     Çikolatalı incir üretimi için yola çıkarken amaçlarımızdan bir tanesi de, sağlığa büyük faydaları bulunan incir tüketimini bu vesileyle arttırmaktı. İncirin sağlığa bir çok faydası biliniyor. En fazla antioksidan özelliğine sahip meyveler arasında yer alıyor. Lif kaynağı olduğu için zayıflamaya yardımcı oluyor. Ancak tüm bunlara rağmen insanlar inciri tüketmekten çok fazla haz almıyor. Çikolatalı incir üretiminden sonra insanların inciri sevmeye başladıklarını gördük. Çikolatalı incir, kuru incir tüketiminin de artmasına vesile oldu.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Kuru inciri çikolata ile buluşturdu, tüketimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER