Kuşların yuvası ormancılardan

Kuşların yuvası ormancılardan -Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya: -Ağaçlara zarar veren böcekleri yiyerek beslenen kuşlara sahip çıkıyoruz -Ormanlara yılda ortalama 2 bin suni, kuş yuvası asıyoruz (F


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, Eskişehir ve Afyonkarahisardaki ormanlara, ağaçlara zarar veren böceklerle beslenen kuşları korumak amacıyla yaklaşık 2 bin kuş yuvası astıklarını bildirdi.
     Sarıkaya yaptığı yazılı açıklamada,Yuvayı dişi kuş yapar sözü yerini Yuvayı ormancılar yapara bıraktı dedi.
     Kocakır ormanlık alanında yapılan çalışmaları yerinde izleyen Sarıkaya, şunları kaydetti:
     Ağaçlara zarar veren böcekleri yiyerek beslenen bu kuşlara sahip çıkıyoruz ve yılda ortalama 2 bin adet suni, kuş yuvasını ormanlık alanlara yerleştiriyoruz. Eskişehir ve Afyonkarahisar illerini kapsayan yaklaşık 700 bin hektarlık ormanlık alanda, her yıl değişik yerlere kuş yuvaları asıyoruz. Kuşları ev sahibi yapan orman teşkilatı bu sayede ormana zarar veren böceklerin popülasyonunu kontrol altında tutarken, kuşların yardımıyla ilaçlı mücadele yapmaktan da kurtuluyor. Bilindiği gibi bir böcekçil kuş günde kendi ağırlığı kadar böcek tüketebilmekte, bir kırlangıç yaz dönemi boyunca 1 milyon sinek, ağaçkakan yılda 180 kabuk böceği, bir guguk kuşu da kızılçamların sürgünlerini kurutan çam kese böceğinden günde 70 tane yiyebilmekte.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kuşların yuvası ormancılardan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER