Kütahyada acil tıp hizmetleri

Kütahyada acil tıp hizmetleri -Acil Tıp Uzmanı Dr. Zeytin: Kütahyada geçen yıl yaklaşık 360 bin hastaya acil tıp hizmeti verilmiştir


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Ahmet Tuğrul Zeytin, kentte geçen yıl yaklaşık 360 bin hastaya acil tıp hizmeti verildiğini bildirdi.
     Dr. Zeytin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede Acil Tıp Uzmanlığı alanında 40ı aşkın üniversitede ana bilim dalı ile 20den fazla eğitim ve araştırma hastanesinde klinik şefliği bazında hizmet verildiğini belirtti.
     Kütahyada acil sağlık hizmetlerinin, DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ana bina ile ek binada birer birimin yanı sıra DPÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalında bir öğretim üyesi, 4 uzman hekim, bir acil tıp uzmanlığı araştırma görevlisi, 7 pratisyen hekimle yürütüldüğünü duyuran Dr. Zeytin, şunları kaydetti:
     Kütahyada geçen yıl yaklaşık 360 bin hastaya acil tıp hizmeti verilmiştir. Bu hastalar içinde ayaktan olanlar ve ilimizin merkez ve ilçelerinin kritik hastaları bulunmaktadır. Hastalarımız için her türlü tıbbi müdahale, günün 24 saati kesintisiz olarak acil tıp uzmanlarımız ve ilgili branş uzmanlarımızca yapılabilmektedir. Acil Servislerde haftanın her günü 19.00-23.00 saatlerinde çocuk sağlığı ve hastalıkları, iç hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji, genel cerrahi uzman hekimlerimiz acil poliklinik yapmaktadır. Hafta sonları ise bunlara ek olarak çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman hekimlerimiz 13.00-16.00 saatlerinde aynı hizmeti vermektedir. Acil Servislere başvuran hastalar girişte hasta karşılama triaj masasında şikayetlerine göre değerlendirilip Acil Servise ya da mevcut olan acil polikliniklere yönlendirilmektedir.
     Dr. Zeytin, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği ve DPÜ Rektörlüğü öncülüğünde Acil Servis çalışanlarına yönelik eğitimlere devam edildiği bilgisini verdi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada acil tıp hizmetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER