Kütahyada ilk kez yapay damar ameliyatı

Kütahyada ilk kez yapay damar ameliyatı gerçekleştirildi


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez bir hastanın kalpten çıkan ana atardamarının 10 santimetrelik bölümü yapay bir damar ile değiştirildi.
     Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, sağlıklı bireylerde aort damarının 3 santimetre olması gerektiğini bildirdi.
     İsminin açıklanmasını istemeyen hastanın genetik bir problem sonucu aort damarının 8 santimetre olduğunu belirten Ekici, şunları kaydetti:
     Bu hastamıza müdahale edilmeseydi damar, her an yırtılıp ölmesine sebep olabilirdi. Hastanemiz Kalp Damar Cerrahisi Kliniği Doktorları Op. Dr. Ahmet Aksoy, Op. Dr. İbrahim Fevzi Özdomaniç, Op. Dr. Selim Durmaz, Op. Dr. Nurhayat Bircan ve Op. Dr. Aslı Gözüaçık tarafından ameliyata alınan hasta başarılı bir operasyon sonunda sağlığına kavuştu. Ameliyattan iki gün sonra hastamız ayağa kalkarak yürüyerek taburcu edildi. Bu tip aort damarı genişlemesi ameliyatları bazı uygun hastalarda ayrıca özel bir sistem ile tamamen kapalı, sadece bacak damarından girilerek de yapılabilmektedir. Bu tip ameliyatlar Ege Bölgesinde bile nadiren yapılabilmektedir
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada ilk kez yapay damar ameliyatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER