Kütahyada mera ıslahı çalışmaları

Kütahyada mera ıslahı çalışmaları -Merkez ve bazı ilçelerde mera ıslahı projeleri tamamlandı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya merkez ve bazı ilçelerde mera ıslahı projelerinin tamamlandığı bildirildi.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, canlı bir varlık olan çayır ve meraların, açıkta bulunmalarından dolayı canlı ve cansız birçok etkenin oluşturduğu çeşitli tehlikelerle karşılaştığı belirtildi.
     Meraların en tehlikeli düşmanının, insan etkeni olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     İlimiz merkez köyleri ve ilçelerinde belirlenen bazı yerlerde Müdürlüğümüzce mera ıslah ve amenajman projeleri hazırlanarak, ıslah uygulamaları yapılmaktadır. Bu bağlamda ilimizde bu güne kadar Altıntaş ilçesi Altıntaş, Alibey, Üçhüyük, Gecek köyleri, Çayırbaşı beldesi, Aslanapa ilçe merkezi, merkez Yoncalı Mahallesi, Tavşanlı ilçe merkezi, Moymul Mahallesi ve Tepecik beldesi, Simav ilçesi Demirciköy ve Öreyler beldeleri, Gölköy meralarında, ıslah ve amenajman projeleri yapılarak uygulamaları tamamlanmıştır. Merkez Ortaca köyü, Domaniç ilçesi Çukurca beldesi ve Simav ilçesi Beyce beldesi meralarında, mera ıslah ve amenajman proje uygulamaları ise devam etmektedir.
     Açıklamada, merkeze bağlı Ortaca köyünde yaklaşık 650 dekar alandaki meranın ıslahı kapsamında çalışmalar yapıldığı ve projenin 2016 yılında bitirilmesinin planlandığı duyuruldu.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada mera ıslahı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER