Kütahyada termal turizm çalışmaları

Kütahyada termal turizm çalışmaları -Belediye Başkanı İça: Çalışmalarımızı turizm üniversitesi kapsamında ihtisaslaşarak ihtiyaç duyulan elemanları yetiştirecek istihdama yönelik bir üniversitenin kurulmasının daha yerinde olacağı f


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, kentte ikinci üniversite kurulmasının gündemde olduğunu belirterek, Çalışmalarımızı turizm üniversitesi kapsamında ihtisaslaşarak ihtiyaç duyulan elemanları yetiştirecek istihdama yönelik bir üniversitenin kurulmasının daha yerinde olacağı fikrindeyim dedi.
     İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidrokoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülleyi makamında kabul eden İça, Kütahyanın bu günü ve geleceğinde çok önemli bir yere sahip olan termal kaynaklarla ilgili Yoncalı Termal projesinin serbest sağlık bölgesi olması anlamında bir aday konumunda bulunduğunu bildirdi.
     Bu projenin başlangıcından itibaren kendilerine destek veren Prof. Dr. Karagüllenin, bir uzman olmaktan öte uluslararası düzeyde deneyimleri olan bir bilim insanı olduğunu belirten İça, şunları kaydetti:
     Kütahyamızın termal kaynaklarını çok eskiden beri takip eden, bilen birisidir. Bize bu projesin oluşmasında verdiği katkıların dışında yeni uygulamalarıyla birlikte ne yapabileceğimizi diye düşünmeye çalıştık. Vizyon projelerimizde şehir termal oteller kurulması, Yoncalı, Andız-Gevende belediyemizin bulduğu termal suları şehre getirme, Afyonkarahisarda olduğu gibi Kütahyanın otel ihtiyacını bir termal kimlikte kazandırarak şehir otellerinde ne yapabileceğimizi tartıştık. Tartışma sonunda 3 amaca hizmet etmesi gerektiğini hocamız bize söyledi. Bunlar; şehir otelleriyle ilimize termal kimlik kazandırmak, günübirlik halkın da ihtiyacını gidereceği tesisleri kurmak, Termal klinik gibi tedavi ile bağlantı kurmak.
     Dumlupınar Üniversitemiz 44 bini bulan öğrencisiyle Türkiyedeki üniversiteler arasında çok önemli bir öğrenci kapasitesine ve aynı zamanda gelişme anlamında da çok süratle gelişen bir üniversite kimliğini kazanmıştır. Bu durumda şehirde ikinci bir üniversitenin kurulması ve ileride belki vakıf üniversitesi olarak kurulması gündemde. Bunun mütevelli heyetleri oluşturuluyor. Belediyemizde nasıl bir katkı yapabiliriz diye tartışmaya başladık. Hocamızdan bu konuda da görüşler aldık. Kendisi özellikle 20 bin yatak kapasiteli serbest sağlık bölgesi olmaya aday bir ilin mutlaka termal ile ilgili bir eğitimin temelini oluşturması gerektiğini söyledi. Çalışmalarımızı turizm üniversitesi kapsamında ihtisaslaşarak ihtiyaç duyulan elemanları yetiştirecek istihdama yönelik bir üniversitenin kurulmasının daha yerinde olacağı fikrindeyim. Tabii ki, bu alanda yeni kurulacak üniversite ve çevresinde de şimdiden planlama yapıp oraların ön değerlendirmelerinde yapılmasının doğru olacağını düşünüyorum. Hocamıza katkılarından dolayı teşekkür ederim.
     İça, Prof. Dr. Karagülle ile Yoncalı Mahallesinde peyzaj, yol ve yeni yatırımcılara sağlanacak imkanlardan su dağıtımına birçok konuyu da görüştüklerini anlatarak, çamur banyolarının, tarihi mekan içinde özel bir tedavi merkezi olarak devam ettirileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada termal turizm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER